Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 12 aug 2019

Eerste Bluetooth-speaker van Sonos lijkt een feit: dit is ’em

Sonos is druk bezig met de productie van zijn eerste Bluetooth-speaker ook. Het merk heeft de audio-markt met de Sonos One, de Beam en de SYMFONISK al voor zich gewonnen, maar ging tot nu toe alleen aan de haal met Wi-Fi speakers. Volgens het bewijs van The Verge komt er nu een speaker die beide verbindingen gaat ondersteunen.

Sonos heeft eerste eigen Bluetooth-speaker in productie

Amerikaanse techwebsite The Verge is erachter gekomen dat Sonos twee nieuwe apparaten heeft ingediend bij de FCC. Een van deze apparaten is een Bluetooth speaker genaamd model S17. Volgens de producent zelf gaat het om een draadloze speaker van hoge kwaliteit dat onderdeel moet worden van het Sonos sound systeem. Net als bij alle andere apparaten van dit systeem heeft het streaming op een Wi-Fi verbinding de voorkeur, maar voor de eerste keer is het ook mogelijk om dit met een Bluetooth verbinding te doen. Met model S17 is het mogelijk om gebruik te maken van Bluetooth Low Energy om het apparaat makkelijker te installeren. Iets dat bij de Sonos One ook mogelijk was.

Het is vrij normaal dat bedrijven nieuwe producten van een patent voorzien. Dat Zatz Not Funny! ook daadwerkelijk foto’s heeft van het apparaat, zorgt ervoor dat de komst van deze speaker zo goed als zeker is. Uiteraard weten deze beelden ons ook iets meer te vertellen over de speaker. zo weten we bijvoorbeeld dat dit model een stukje groter gaat worden dan de Sonos One / Play:1. Daarbij zou het apparaat ook iets ronder zijn dan zijn voorganger, maar wel dezelfde functies met zich meedragen. De nieuwe Sonos Bluetooth speaker is dus voorzien van Amazon Alexa of Google Assistent. Daarbij beschikt het apparaat over een USB-C en een Ethernet aansluiting.

Sonos Model S17 speaker
Label voor de Sonos Bluetooth speaker die bijgevoegd is bij de FFC indiening Bron: FCC

Interessant is wel dat The Verge erachter is gekomen dat de Sonos app niet te gebruiken is wanneer de Bluetooth feature van de nieuwe speaker actief is. Uiteraard werkt deze dus gewoon als iedere andere Bluetooth-speaker, waardoor de app van de producent overbodig wordt. Uiteraard zijn Spotify en AirPlay 2 gewoon te gebruiken.

Nieuwe feature: Auto Trueplay

Sonos introduceert niet alleen Bluetooth ondersteuning met de komst van de hun nieuwe speaker, maar komt ook met een gloednieuwe feature. Op dit moment is het geluid van de Sonos speakers te karakteriseren door met de microfoon van je smartphone door de woonkamer te lopen, om op deze manier het geluid dusdanig te tunen dat je optimaal gebruik maakt van de speakers. Maar met Auto TruePlay, de nieuwe feature van Sonos, wordt het mogelijk om de favoriete instellingen ook aan te houden wanneer je de speaker verplaatst. Verkas je de Sonos Model S17 van binnen naar buiten, dan zal het geluid zich dat automatisch op aanpassen.

Afgelopen donderdag heeft Sonos uitnodigingen de deur uitgestuurd voor een evenement later deze maand. De kans dat we officieel kennis gaan maken met Model S17, is erg groot.

Reageer op artikel:
Eerste Bluetooth-speaker van Sonos lijkt een feit: dit is ’em
Sluiten