Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Gadgets 10 januari 2019

Sonos Core Sub duikt op: goedkopere subwoofer?

Sonos heeft lang geprofiteerd van zijn status als premium audiomerk, maar beweegt daarnaast ook steeds meer naar de middenklasse. De Sonos Beam is bijvoorbeeld een soundbar die relatief betaalbaar is.

Sonos Core Sub

Het lijkt er nu sterk op dat die strategie wordt doorgetrokken met een goedkopere subwoofer. Ook de vermeende naam is al bekend: de Sonos Core Sub. Het gaat om een kleinere versie van de Sub die nu al op de markt is.

Daar hangt een prijskaartje van 799 euro aan. De nieuwe goedkopere versie kost naar verluidt ‘slechts’ 399 euro. Maar hoe weten we dat?

De Sub is opgedoken in een enquête die het merk zelf de deur uit heeft gedaan. Een klein deel van zijn klanten werd gevraagd in welk type product hij of zij het meeste interesse zou hebben. Naast de Sonos Core Sub worden ook premium Dolby Atmos-speakers voorgesteld.

Sonos Core Sub enquete

Juich niet te vroeg

Wellicht zijn dat de speakers die we vorige week voorbij kwamen bij de Amerikaanse FCC. Maar goed, voorlopig gaat het dus nog om een onderzoek. Vooral de Core Sub is echter zo’n logische toevoeging aan het arsenaal van de gigant, dat de kans zeer groot is dat de subwoofer op de markt komt.

Voorlopig blijft het een kwestie van afwachten. Op dit moment is CES 2019 bezig, ‘s werelds grootste elektronicabeurs. Sonos heeft zelf in Las Vegas niks onthuld of aangekondigd.

Wel heeft Google bevestigd dat Google Assistant, zijn slimme persoonlijke assistent, ook naar oudere speakers van het audiomerk komt. Je kunt hier een overzicht checken van alle onthullingen van CES 2019.

Reageer op artikel:
Sonos Core Sub duikt op: goedkopere subwoofer?
Sluiten