Rutger Houweling
Rutger Houweling Tech 15 feb 2018
Leestijd: 3 minuten

In het Sonos Home Amsterdam ervaar je waarom muziek voor een beter leven zorgt

Sonos is zo’n merk dat wij steeds meer beginnen te waarderen. De audiofabrikant uit Californië heeft de speakermarkt jaren geleden wakker geschud. Door onder andere goede speakers tegen een scherpe prijs aan te bieden. De meeste indruk heeft het merk echter gemaakt met de introductie van het multiroomsysteem. Draadloze speakers die via het Wifi-netwerk naadloos op elkaar aansluiten en je bepaalt in welke ruimte je naar bepaalde muziek luistert. Met het onlangs geopende Sonos Home Amsterdam wil de audiofabrikant iedereen laten ervaren hoe je nog meer uit je muziekervaring kunt halen. Want van muziek wordt iedereen een beter mens.

Sonos Home Amsterdam

Sonos gelooft dat wanneer je muziek op de juiste manier ervaart, je ook beter leeft. Dat is nogal een statement, maar muziek brengt mensen samen en maakt mensen blij. Dat blijkt ook uit dit onderzoek. En om mensen een plek te geven waar deze ervaring perfect tot zijn recht komt is het Sonos Home Amsterdam geopend.

sonos home

Voor de locatie (Singel) en de inrichting is inspiratie opgedaan bij lokale creatieven en muziekliefhebbers. Tijdens het spotten deelden zij hun ervaringen met Amsterdam, werden de woningen opengesteld en vertelden de creatieven wat de impact van muziek op hun leven is. Wijze woorden die de komende tijd in het Sonos Home worden gedeeld. In Amsterdam leef je namelijk in een drukke stad met een divers sociaal leven. Maar het betekent ook dat je in kleine woonoppervlakten leeft en je goede vrienden met de buren moet zijn. Daarom is er voor een centrale omgeving op de Singel gekozen.

Sonos home

Op uitnodiging van Sonos namen wij onlangs een kijkje op deze inspirerende plek. Verschillende ruimtes in een huis bieden een andere functie dus daar is goed op ingespeeld. Wij luisteren in onze woonkamer (en open keuken), slaapkamer en badkamer het meest naar muziek. Daarom krijg je in de woonkamer een prettig ruimtelijk gevoel. Een plek waar je overal kunt hangen. Aan de eettafel, in de keuken of ontspannen op de bank.

De slaapkamer is een intieme plek en heb je hier geen speakers nodig die je uit bed blazen. De muziek zal je op deze plek tot rust brengen. In de badkamer is het een ander verhaal. Daar oefen je jouw zangtalent onder de douche, je bereidt je voor op een avond stappen of komt tijdens een badsessie met de muziek tot rust.

sonos home

Inspirerende sessies om het ‘Home’ gevoel perfect over te brengen

Om de ervaring van het Sonos Home met iedereen te delen worden het komende jaar diverse evenementen in dit huis georganiseerd. Het draait hierbij niet alleen om muziek. Met een woning vertel je een verhaal. Je laat hiermee zien wie je bent. Daarom staat de reeks ‘Listen Better to Live Better’ de komende tijd op het programma. Met als eerste gast Pieter Ceizer. De typografisch artiest vertelt samen met Hussein Suleiman (Co-Founder Daily Paper) en Ilja Meefout (International Hip Hop-fotograaf) hoe creativiteit en passie zorgen voor een mooier leven. In de tussentijd kookt hij voor al zijn gasten heerlijk eten en klinken er fijne tunes door het huis.

De programmering zal uiteindelijk bestaan uit gesloten en open evenementen zodat iedereen de mogelijkheid krijgt om het Sonos Home te ervaren. Houd hiervoor het blog van de audiofabrikant in de gaten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
In het Sonos Home Amsterdam ervaar je waarom muziek voor een beter leven zorgt
Sluiten