IKEA en Sonos ontwikkelen samen smart home-producten

Het klinkt op papier zo logisch. Sonos wil in nog meer huishoudens terecht komen, Ikea wil meer smart home-producten op de markt brengen. Dus waarom zou je elkaars krachten niet bundelen? Juist, daarom gaan Sonos en Ikea samenwerken om overal in huis de juiste sfeer met design, muziek en geluid te creëeren.

Sonos x IKEA = de ultieme smart home-beleving

Vanaf dag 1 is onze missie om technologie toegankelijk voor een groot publiek te maken. En dat geldt nu dus ook voor Sonos en IKEA. De twee bedrijven slaan de handen ineen om interieur en home sound technologie toegankelijker te maken. Er wordt eerst met een onderzoek gestart waarvoor gekeken worden hoe geluid aan het leven thuis kan bijdragen. Uiteindelijk moeten er in de loop van 2019 nieuwe slimme producten op de markt komen. Deze slimme producten moeten uiteraard voor een goede geluidsbeleving zorgen, maar ook op bijzondere wijze integreren met de woninginrichting.

Een beter dagelijks leven thuis

IKEA onderzoekt al een tijdje de mogelijkheden voor een beter dagelijks leven thuis. Langzamerhand worden er steeds meer smart home-producten aan het assortiment toegevoegd. Denk aan slimme lampen die ondertussen ook met spraak te bedienen zijn, de IKEA AR-app en meubels waar je je smartphone draadloos kunt opladen. Kortom IKEA ontwikkelt steeds meer producten waarbij technologie wordt geïntegreerd dat gebruiksvriendelijk en betaalbaar is.

Sonos snapt dat de kracht van muziek een huis kan veranderen. De multiroom speakerfabrikant toont al jaren hoe je goed geluid voor een betaalbare prijs aanbiedt, dat ook nog eens super werkt. Neem de nieuwe Sonos One die je met spraak kunt bedienen. Daarnaast zijn het tijdloze speakers die je gemakkelijk op je interieur kunt laten aanpassen. “Wij vinden dat geluid moet worden gezien als onderdeel van het interieurontwerp. Daarom gaan we samen met IKEA werken aan producten en belevingen die je huis er nog beter uit laten zien en nog beter laten klinken,” aldus Patrick Spence, CEO van Sonos.

Sonos One

Het duurt dus nog even voordat de eerste Sonos x IKEA producten op de markt verkrijgbaar zijn, maar reken er maar op dat we hier in 2018 meer over horen. Wat zou jij het liefst zien? Een speaker geïntegreerd in je nachtkastje? Of de Sonos Playbar in je tv-meubel? Stay tuned.

Reageer op artikel:
IKEA en Sonos ontwikkelen samen smart home-producten
Sluiten