Noah Korevaar
Noah Korevaar Home 21 jan 2019
Leestijd: 1 minuut

Sonos en Ikea onthullen naam en lanceerdatum slimme speaker-serie

Ikea zet steeds meer stappen in de smart home markt. De Zweedse woongigant heeft ondertussen slimme verlichting, Bluetooth speakers en zelfs slimme rolgordijnen. Een jaar geleden kondigde Ikea zelfs een samenwerking met Sonos aan.

Sonos en Ikea Symfonisk

De twee merken zouden samen aan nieuwe producten werken, waarbij audio-apparatuur verwerkt zou worden in meubelen. Het resultaat daarvan laat niet al te lang meer op zich wachten, zo blijkt nu.

De twee giganten hebben namelijk bevestigd dat hun producten in augustus zullen worden gelanceerd. De nieuwe serie aan speakers draagt de naam ‘Symfonisk’, en is geheel compatibel met de huidige producten die Sonos op de markt heeft. Tevens kunnen de speakers aangesloten worden op Ikea’s Home Smart-serie.

Oftewel, slimme stopcontacten, lichten en de eerder genoemde rolgordijnen. De eerder gepubliceerde promotievideo noemde een combinatie van Sonos’ expertise op het gebied van audio en Ikea’s kennis op het gebied van meubelen.

Wat weten we al?

Helaas weten we ook niet veel meer dan dat. Hoe de Symfonisk producten eruit gaan zien gaan we dus pas in de loop van dit jaar ontdekken. Het enige wat we concreet weten is dat de promotievideo speakers noemt die verborgen kunnen worden in meubelen. Vorig jaar toonden de twee bedrijven bovendien een prototype van een speaker die je aan een muur kunt bevestigen.

Ook is er niks bekend over eventuele prijzen en beschikbaarheid. Gezien de strategie van Ikea is het echter te verwachten dat de Symfonisk-producten goedkoper zullen zijn dan wat Sonos nu op de markt heeft. Aan de andere kant gaat Sonos zelf ook steeds meer in die richting. Wordt vervolgd!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sonos en Ikea onthullen naam en lanceerdatum slimme speaker-serie
Sluiten