Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 20 mrt 2019

Nieuwe speakers: het is zeer binnenkort raak voor Ikea en Sonos

We weten al een tijdje dat Sonos en IKEA samen aan nieuwe slimme speakers werken. Zo moet de volwaardige kwaliteitservaring van de audiogigant ook toegankelijk worden voor de IKEA-klant. Sonos gaat dus een nieuw segment bedienen.

Sonos x Ikea: Symfonisk

Hoe die slimme speakers er precies uit gaan zien, gaan we al zeer binnenkort onthullen. Na maanden aan teasers en geruchten is het op 8 april eindelijk raak. Dan gaan ze namelijk onthuld worden in Milaan, tijdens een speciaal event.

Ze dragen de naam Symfonisk en krijgen een design dat goed aansluit op de bestaande klassiekers van Ikea. Verder blijf je al het gemak behouden dat je van Sonos gewend bent: multiroom-setups, bedienen via de Sonos-apps, ondersteuning voor AirPlay 2 en Homekit.

Ook handig: de Symfonisk speakers zullen compatibel zijn met bestaande Smart Home producten van de Zweedse gigant, zoals de slimme TRADFRI-lampen van Ikea.

IKEA Sonos Symfonisk Slimme speakers

Geduld tot 8 april

Verder weten we helaas zeer weinig. We zagen vorig jaar al een promotievideo die speakers belooft die in meubels verborgen kunnen worden. Ook kregen we destijds al prototypes te zien.

Voor het eindresultaat moet je dus nog even geduld hebben tot 8 april. Wij zullen aanwezig zijn bij het evenement, dus dan kun je ook meteen op WANT lezen hoe de slimme speakers bevallen.

Vanwege de strategie van IKEA zijn we vooral benieuwd naar de prijskaartjes. Dat ze goedkoper zullen worden dan het huidige aanbod van Sonos, lijkt logisch. Het audiomerk kan zichzelf echter ook weer niet in de voet schieten. Op naar 8 april!

?Check dit eerst: Zo scoor je goedkope slimme speakers op AliExpress

Reageer op artikel:
Nieuwe speakers: het is zeer binnenkort raak voor Ikea en Sonos
Sluiten