Sonos introduceert de Playbar, een vette soundbar speciaal voor je tv

Speakers in televisies zijn vaak niet optimaal dus is het tijd om dit geluid eens op te voeren. Sonos heeft daarom gisteren de Playbar geintroduceerd, een soundbar (oftewel een draadloos HiFi-systeem) voor je televisie.

Het alles-in-één ontwerp is voorzien van negen individueel versterkte speakers. Dit zijn zes mid-woofers en drie tweeters. Verder ziet-ie er strak uit met de zichtbare aluminium rand en schijnt de speakerstof van hoogwaardige kwaliteit te zijn. De verbinding met de tv vindt plaats via een optische kabel en speelt-ie al het geluid af van de apparaten die aan het toestel zijn verbonden. Dit kunnen bijvoorbeeld digitale-televisieontvangers, Blu-ray-spelers en gameconsoles zijn. Om ruzie met de buren te voorkomen is de speaker voorzien van een night sound-functie. Deze functie zorgt ervoor dat lage tonen worden afgezwakt.

De Playbar is voornamelijk bedoeld voor je televisie, maar in principe kun je via de onlangs vernieuwde Sonos Controller-apps voor iOS, Android of Windows ook de muziek vanaf smartphone, tablet of computer streamen. Dus eigenlijk is het ook een prima speaker voor in de woon- of slaapkamer. Óf je koppelt er andere draadloze speakers, zoals de Sonos Play:3 aan.

Voor nu zijn het natuurlijk nog allemaal mooie woorden, want we hebben de Playbar nog niet gehoord, maar het oogt veelbelovend. Vanaf 5 maart is-ie voor €699,- te koop op de site van Sonos of geautoriseerde retailers. Check onderstaande video voor een impressie.

Reageer op artikel:
Sonos introduceert de Playbar, een vette soundbar speciaal voor je tv
Sluiten