admin
admin Gadgets 5 feb 2019
Leestijd: 2 minuten

Sonos introduceert vier nieuwe, krachtige producten (3 speakers + een Amp)

Sonos heeft vandaag vier nieuwe producten op de markt gebracht: een nieuwe versie van de Sonos Amp + In-Wall, In-Ceiling en Outdoor speakers die het bedrijf in samenwerking met Sonance heeft ontwikkeld – een eveneens Amerikaanse audiofabrikant die zich heeft gespecialiseerd in de productie van inbouwspeakers.

De Amp is een krachtige update van de Sonos Connect: Amp. Dankzij beide producten wordt het kinderlijk eenvoudig om analoge audio-apparatuur (zoals een platenspelers) en analoge speakers ‘streambaar’ te maken en eventueel te combineren in een complete speaker-setup met Sonos speakers.

De vernieuwing van de Amp zit ‘m primair in zijn sterke karakter: de versterker is twee keer zo krachtig als z’n voorganger. In de praktijk betekent dit dat de versterker zo goed als elke speaker aan kan. Wij hebben de Amp op vol geluid getest met een bijzonder krachtige (en prijzige) set analoge 804 Series van Bowers & Wilkins. De trommelvliezen werden uit onze oren geblazen, maar de Amp gaf geen krimp en deed netjes z’n werk.

Ook ondersteunt de Amp Apple’s AirPlay 2 (waardoor je elk geluid direct van een iPhone of iPad naar de speakers kunt streamen), kun je gebruik maken van meer dan honderd streamingservices via de Sonos-app en is het apparaat van een HDMI ARC-poort voorzien zodat je ook het geluid van je tv kunt versterken. Samengevat is het dankzij de Amp dus mogelijk om muziek te streamen naar een analoge set (high-end, krachtige) speakers én eventueel te combineren met andere Sonos-speakers in het huishouden – terwijl je van digitale voordelen geniet zoals AirPlay 2, streamingservices en een HDMI-ingang voor tv-geluid.

Sonos In-Wall, In-Ceiling en Outdoor  speakers by Sonance

Sonos en Sonance staan beiden voor high-end geluid en design. Samen ontwikkelden ze speakers die volledig opgaan in de omgeving, ideaal voor mensen die speakers geen aangenaam onderdeel van het interieur vinden. Tegelijkertijd bieden de speakers een helder geluid, gelijkmatige geluidsdekking en veel gebruiksgemak. Een groot voordeel is dat de inbouwspeakers zijn ontworpen en geproduceerd voor een specifieke versterker (de Sonos Amp). De Outdoor-speaker is de eerste Sonos-speaker voor gebruik buitenshuis. Het ontwerp maakt hem bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

In combinatie met de Amp maakt de hardware van de In-Ceiling- en de In-Wall-speakers het gebruik van Sonos’ Trueplay mogelijk. Trueplay zorgt ervoor dat al je muziek even goed klinkt, waar de speaker ook staat. Dit komt doordat de software rekening houdt met de omvang, indeling en aankleding van de kamer waarin de speakers zich bevinden en automatisch de equalizer aanpast voor een optimaal geluid.

De In-Ceiling-speakers en In-Wall-speakers gaan voor 699 euro per set over de toonbank en zijn nu te bestellen via sonos.com en vanaf 26 februari 2019 leverbaar. De Outdoor-speakers kosten 899 euro per set en zijn gebouwd om vocht, water, zout spatwater, warmte, uv-straling en vrieskou te weerstaan. Deze bikkels zijn verkrijgbaar vanaf april 2019. De Amp is vanaf vandaag (5 februari) te reserveren en wordt vanaf 12 februari geleverd.

Dit artikel verscheen al eerder bij onze collega’s van Manners.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sonos introduceert vier nieuwe, krachtige producten (3 speakers + een Amp)
Sluiten