Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 12 nov 2020

Sonos komt met eerste Nederlandse station op Sonos Radio

Sonos kennen we natuurlijk vooral van hun boxen en soundbars, maar het heeft ook een radio-dienst. Nu komt er ook een Nederlandse versie.

We luisteren overal naar muziek. Vaak doe je dat via Spotify, maar soms is het ook wel lekker om de radio aan te zetten. Dan heb je natuurlijk niet zit in al het slappe gepraat, maar gewoon een goede playlist. Sonos komt nu met een goed alternatief.

Sonos Radio HD

Sinds 2020 heeft Sonos al verschillende radiostations via Sonos Radio. Bij deze gratis dienst kun je naar verschillende genres luisteren, maar krijg je wel af en toe reclame te horen. Daar komt nu verandering in, want het komt nu ook met Sonos Radio HD. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand om er gebruik van te kunnen maken. Het grote voordeel is dat je geen reclames meer hoort en dat de geluidskwaliteit ook nog eens beter is. Ook is het mogelijk om nummers uit de playlist te herhalen of over te slaan.

De nieuwe dienst is nu al beschikbaar in de Verenigde Staten en het Verenigd-Koninkrijk. In het begin van 2021 moet de dienst ook in Nederland gaan verschijnen. In het buitenland kost deze dienst 7,99 dollar en 7,99 pond, dus vermoedelijk zal de prijs 7,99 euro worden, al heeft Sonos er nog geen uitspraken over gedaan.

Radio á Gogo in Nederland

Er komt een zestal nieuwe radiostations bij. Een daarvan is speciaal gemaakt voor de Nederlandse markt. Radio á Gogo heeft de beste muziek van de jaren ’60 tot nu in allerlei genres. Ook komen er verschillende Nederlandse artiesten aan bod. De Nederlandse curator is Sander de Heer. Hij werkte eerder voor grote radiostations als Radio 2 en 538 en 3FM.

Sonos radio kun je beluisteren op de muziekspelers van het bedrijf. Afgelopen zomer testten we de soundbar Sonos Arc. Wil je weten wat we daar van vinden? Lees dat hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sonos komt met eerste Nederlandse station op Sonos Radio
Sluiten