We weten eindelijk wanneer Google Assistant naar Sonos speakers komt

Oké, eerlijk: dit heeft veel te lang geduurd. Terwijl de concurrentie al jaren speakers met Google Assistent uitbrengt, ondersteunen de speakers van het audiomerk nog steeds niet de slimme assistent. En dat terwijl Sonos de ondersteuning al in 2017 (!) aankondigde.

Sonos en Google Assistant

Vorig jaar werd duidelijk dat het niet zo simpel is als het lijkt om de assistent naar de slimme speakers te brengen. Daarover lees je meer in dit artikel. Nu maakt het in ieder geval allemaal niet meer uit, want Sonos is bijna klaar om Google Assistant uit te rollen naar de Sonos One en Sonos Beam.

Dat heeft de CEO van het bedrijf, Patrick Spence, tegenover aandeelhouders bevestigd. Hij deed de aankondiging tijdens het presenteren van de kwartaalcijfers van Sonos. In Amerika wordt de functionaliteit al volgende week uitgerold. In Nederland moeten we helaas nog iets langer wachten. “Meer markten zullen in de komende maanden volgen,” aldus de CEO.

Unieke vrijheid

Daar zullen we het dus voorlopig mee moeten doen. Spence benadrukt, ondanks de late lancering, hoe uniek de positie van Sonos nu is: “Het is de eerste keer dat de consument een enkele slimme speaker kunnen kopen waarop ze zelf kunnen beslissen welke assistent ze willen gebruiken. We denken dat het de juiste beslissing is om consumenten zelf de keuze te geven, en we verwachten dat die filosofie in de rest van de industrie zal worden overgenomen in de toekomst.

Sonos One en Sonos Beam

Je kunt als consument dus kiezen tussen Amazons Alexa en Google Assistant. Dat geldt zowel voor de Sonos One als de Sonos Beam. Voor Nederlandse gebruikers is die vrijheid iets minder relevant, omdat op het moment van schrijven enkel Google Assistant Nederlands spreekt en verstaat.

Sonos kondigde de ondersteuning van Assistant op de Sonos One al aan in oktober 2017, tijdens de lancering van de speaker. Consumenten die toen meteen een exemplaar aanschaften, werd verteld dat de ondersteuning in 2018 zou volgen. Even geduld hebben dus. Even geduld hebben werd vervolgens een lange wacht, want dat target werd helaas gemist. 2019 it is.

Gebruik je liever Siri? Ook dan kun je middels AirPlay 2 aan de slag met de speakers van het audiomerk.

?Check ook: Marvel lanceert geheime film na Avengers: Endgame

Sonos

Reageer op artikel:
We weten eindelijk wanneer Google Assistant naar Sonos speakers komt
Sluiten