Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 4 okt 2017
Leestijd: 2 minuten

Maak kennis met de Sonos One: een slimme speaker met innovatieve features

Er zijn steeds meer merken die een eigen slimme speaker op de markt brengen. Dat is een slimme zet, aangezien de behoefte van de consument aan dit hulpje in huis ook toeneemt. Het bekende speaker-merk Sonos heeft vandaag ook een slimme speaker gepresenteerd, genaamd ‘Sonos One’: een verrassende compacte speaker.

Een nieuwe compacte speaker in de Sonos-familie

Eerder lieten we al weten dat er geruchten gingen dat Sonos ook een slimme speaker op de markt zou gaan brengen. Sonos heeft die geruchten vandaag bevestigd in de vorm van Sonos One: een compleet nieuwe slimme speaker met ondersteuning voor meerdere spraakdiensten.

De nieuwe baby in de Sonos-familie speelt muziek, podcasts, luisterboeken en andere audiocontent af via meer dan 80 streamingservices. Sonos One is voorzien van verrassend rijk geluid en heeft een strak en vooral onopvallend design.

Laat je niet misleiden door het compacte design: de speaker is voorzien van twee D-klasse digitale versterkers, éen tweeter en éen mid-woofer. Hier kun je dus naar hartenlust je favoriete deuntjes op het maximale volume op afspelen.

Sonos One

De nieuwe speaker is onderdeel van het Sonos home sound system en is daardoor naadloos geïntegreerd met andere Sonos-speakers. Dit is handig, omdat je de speaker hierdoor niet alleen kunt gebruiken als losse speaker, maar ook draadloos kunt koppelen aan een andere One of met een Playbase of Playbar. Dit geeft je de ultieme bioscoop-ervaring, tenminste, dat is wat Sonos zegt. Eerst horen en dan geloven hè!

Sonos One: meerdere assistenten voor de prijs van één

De Sonos One kan bediend worden via Amazon Alexa. Wanneer je in het bezit bent van deze speaker kun je het hele Sonos home sound system via dit apparaat bedienen. Vraag Alexa alles wat je wilt weten; van het weerbericht, sportuitslagen, tot je favoriete afspeellijst. In 2018 zal de nieuwe speaker ook ondersteuning hebben voor Google Assistant. Dit maakt de speaker de eerste en tevens de enige slimme speaker die meerdere grote services voor stembediening ondersteunt.

Over stembediening gesproken: de speaker bevat een reeks van zes microfoons en een aanpasbaar algoritme voor ruisonderdrukking. Hierdoor zal de spraakdienst alles duidelijk verstaan. Ook zal het volume van de muziek zachter gaan wanneer je tegen de speaker praat, zodat je niet hoeft te schreeuwen. Geen schorre stem door deze speaker dus, behalve als je te hard meezingt op je favoriete tunes natuurlijk ;-).

Sonos One

De Sonos One is vanaf 24 oktober wereldwijd verkrijgbaar voor 199 dollar. Zeker weten dat je straks eigenaar bent van deze nieuwe Sonos-speaker? Dan kun je hem hier alvast reserveren.

Ben je op zoek naar een goede Bluetooth speaker maar weet je niet waar je op moet letten? Check dan hier onze WANT Guide met de nodige tips voor het kopen van een Bluetooth speaker.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Maak kennis met de Sonos One: een slimme speaker met innovatieve features
Sluiten