Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Home 3 sep 2017

Komt Sonos binnenkort ook met een slimme speaker?

Iedereen komt tegenwoordig met een eigen slimme speaker, dus waarom ook niet Sonos. Volgens een opgedoken aanvraag bij de Amerikaanse FCC, zou Sonos bezig zijn toestemming te vragen om een speaker uit te brengen met geïntegreerde spraakbesturing. Deze zou uitgerust zijn met verre veld microfoons en meerdere spraakplatformen ondersteunen.

Delen van de aanvraag helaas weggecensureerd

De FCC is een onafhankelijk Amerikaans overheidsorgaan, welke zich bezighoudt met de regelgeving omtrent telecommunicatie. De aanvraag werd gevonden door Dave Zatz en is een goede indicatie dat ook Sonos zich wil gaan begeven op het slimme speaker speelveld. Helaas zijn gedeeltes van de aanvraag weggecensureerd, waardoor het niet helemaal duidelijk wordt wat het audio bedrijf precies van plan is met de speaker.

Sonos speaker

Sonos CEO motiveert samenwerking met grote bedrijven

In januari verstuurde de nieuwe Sonos CEO een memo naar het personeel, waarin ze werden gemotiveerd om met wereldleiders samen te werken. Hierbij werden Amazon, Google en waarschijnlijk ook Apple genoemd. Sindsdien is Sonos bezig met verschillende diensten, waarbij Sonos speakers worden gekoppeld met Amazon’s Alexa voor de bestaande speakers. Het produceren van een speaker waarbij dit al is geïntegreerd is de volgende logische stap.

Slimme speaker met Alexa en Google Assistant samen?

In de aanvraag wordt genoemd dat de speaker meerdere spraakplatformen zal gaan ondersteunen. Wat dit precies betekent weten we natuurlijk niet. Maar het zou heel goed de bedoeling kunnen zijn dat de speaker uitgerust zal zijn met meerdere spraakassistenten. Mogelijk zouden gebruikers kunnen kiezen of ze liever met Alexa, Google Assistant en mogelijk Siri communiceren.

Sonos uitnodiding slimme speaker

Meer informatie op 4 oktober?

Uren na nadat Dave Zatz de FCC aanvraag online deelde, kwam Sonos “toevallig” met uitnodigingen voor een media evenement in New York op 4 oktober. Mogelijk zal het bedrijf tijdens dit event de plannen voor de speaker onthullen, nu de wereld toch al weet dat ze ermee bezig zijn. Ook zou het kunnen dat er al iets over wordt gezegd tijdens de CEDIA 2017 vakbeurs, welke van 5 tot 9 september zal plaatsvinden.

Over slimme speakers gesproken. Ook Sony heeft het speelveld betreden en komt met de LF-S50G slimme speaker. Deze zal gebruik maken van Google Assistant en lijkt overigens wel verdacht veel op de HomePod.

Reageer op artikel:
Komt Sonos binnenkort ook met een slimme speaker?
Sluiten