Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Home 1 nov 2018

Sonos stelt integratie Google Assistant uit tot 2019 ?

Sonos kondigde eind 2017 al aan dat Google Assistant naar zijn speakers zou komen. Dat was toen groot nieuws, maar veel specifieker dan ‘ergens in 2018’ werd het niet. Nu hebben we een even vage (en teleurstellend) nieuwtje: Sonos heeft de integratie van de assistent uitgesteld naar 2019.

Sonos stelt Google Assistant uit

De audiogigant geeft aan dat er meer tijd nodig is om de implementatie af te ronden. Wat de specifieke oorzaken voor het uitstel zijn, heeft het audiomerk niet bekend gemaakt. Meer informatie over de uiteindelijke lancering zal begin 2019 worden gedeeld.

Tot dan moet je dus met indirecte oplossingen aan de slag, waarmee je alsnog via Google Assistant muziek op je Sonos One of andere speakers af kunt spelen. Alhoewel, een klein groepje gelukkige gebruikers kan toch alsnog dit jaar met de officiële integratie aan de slag.

Diehard gebruikers kunnen zich inschrijven voor een bèta. Met als voorwaarde dat ze de dienst uitgebreid zullen gebruiken en binnen een paar dagen enquetes zullen beantwoorden. Zo kan Sonos met behulp van feedback de laatste bugs verhelpen.

Sonos ondersteunt al langer een andere grote slimme assistent. Dan hebben we het natuurlijk over Alexa, de assistente van Amazon. Die kun je ook in Nederland gebruiken, maar de assistent spreekt helaas enkel Engels.

Het uitstel van Google Assistant is dan ook extra teleurstellend in de context van de Nederlandse lancering van Google Home. Juist nu iedereen een Google Home (Mini) kan scoren in de lokale supermarkt, was de timing perfect geweest.

Het audiomerk ondersteunt altijd een breed scala aan diensten, dus het is logisch dat consumenten kunnen kiezen tussen verschillende assistenten. Dat maakt Sonos als partij zo aantrekkelijk: de audiogigant focust op degelijke hardware, maar laat de consument zelf kiezen tussen diensten. Zo zit je ook niet vast aan de assistent die de hardwarefabrikant toevallig zelf maakt.

Nu Apple, Amazon en Google zelf rap terrein veroveren met hun slimme speakers, wordt het spannend voor Sonos. Het is dan ook verstandig dat het merk voor een soepele uitrol wil gaan zorgen, maar is daar niet al genoeg tijd voor geweest?

Google Assistant Sonos One
Reageer op artikel:
Sonos stelt integratie Google Assistant uit tot 2019 ?
Sluiten