[VIDEO] De Sony A7 Mark III is van alle markten thuis

Prachtige foto’s of strakke filmpjes maken willen we natuurlijk allemaal wel. Een grote camera meeslepen wil niemand. Dat probleem zal nooit helemaal opgelost worden, maar Sony doet met zijn A7 Mark III in ieder geval een goede poging. In deze videoreview legt Dominick je uit waarom de A7 III de ideale allround-camera is.

Full frame systeemcamera

De Sony A7 Mark III is een full frame systeemcamera, en dat alleen al geeft ‘m een duidelijk voordeel tegenover veel concurrenten. Hoewel er tegenwoordig meer van dit soort camera’s op de markt zijn, zie je dat veel populaire full frame-modellen toch nog een spiegel hebben. Het fijne van zo’n systeemcamera is dat hij alle voordelen van een spiegelreflex biedt, maar dan in een kleine behuizing. Daardoor is de Sony A7 III eenvoudig overal mee naartoe te nemen.

Sony A7 Mark III review design

Ik nam de camera bijvoorbeeld mee naar de top van een berg van 6200 meter, naar Everest Base Camp én in combinatie met een statief en audiosetje als mobiele studio door India. Allemaal relatief eenvoudig te doen door het handzame formaat. Dat leverde bijvoorbeeld deze videoreview van de Samsung Galaxy S10+ en deze videoreview van de Bang & Olufsen Beoplay E8 2.0 op. Overigens maakte ook de hoge dynamische range en usb c-oplaadfunctie deze A7 tot een betere mobiele studio dan de Canon EOS 5D die ik normaal gebruik.

Slimme bediening

Nog een handige extra aan deze Sony A7 Mark III: de Imaging Edge Mobile-app. Die companion app kun je gebruiken als afstandsbediening of om foto’s te importeren. Het maakt de toch al prettige bediening van deze camera nog een stukje beter.

Benieuwd naar de beeldkwaliteit van deze camera en ons volledige oordeel? Check in de video hieronder alles over deze Sony A7 Mark III. Of lees rustig onze geschreven review van de Sony A7 III na als dat je ding is.

Reageer op artikel:
[VIDEO] De Sony A7 Mark III is van alle markten thuis
Sluiten