Martijn Pijnenburg
Martijn Pijnenburg Gadgets 8 jul 2019
Leestijd: 2 minuten

Sony komt met waardige Noise Cancelling AirPods killer (maar…)

Hoe hard Sony en andere concurrenten ook hun best doen, het is nog niet gelukt om de Apple AirPods te overtreffen. Toch blijven ze het proberen. En maar goed ook, want een product dat nog beter is dan de draadloze oordopjes van Apple klinkt ons natuurlijk als muziek in de oren. Het is daarom ook goed nieuws dat we onlangs een goede kanshebber hebben gespot.

Sony WF-1000XM3 Wireless Earbuds

In 2017 kwam Sony met een set draadloze oordopjes die een waardige concurrent voor de Apple AirPods moesten zijn. In de praktijk bleek het WF-1000X product echter flink tegen te vallen. Een aantal mankementen – zoals vertraging en een regelmatig wegvallende verbinding – zorgde er namelijk voor dat Sony’s versie van de AirPods nauwelijks in de buurt van het origineel kwam.

Toch is het bedrijf niet bepaald bij de pakken neer gaan zitten. Integendeel zelfs, want ze komen binnenkort met de WF-1000XM3, een vernieuwde versie van de oordopjes. Hiervoor hebben ze goed naar de consument geluisterd en zoveel mogelijk zwakke punten van het origineel aangepakt. De nieuwe draadloze oordopjes zullen daarom ook beter passen, er mooier uitzien en een langere accuduur hebben.

Natuurlijk zijn dit slechts verkooppraatjes, maar het ziet ernaar uit dat Sony deze beloftes dit keer ook gaat waarmaken. Chris Welch van The Verge heeft de oordopjes namelijk al in handen gehad en hij was er zeer over te spreken.

In zijn recensie geeft hij allereerst aan dat de WF-1000XM3 set een stuk mooier oogt dan haar voorgangers. Daarnaast blijkt het erg makkelijk om de oordopjes te bedienen, al ontbreekt een volumeregeling. Met als gevolg dat je terug moet vallen op de voice assistent of je muziekspeler om het geluid harder of zachter te zetten. Wel blijkt de noise cancelling functie aanzienlijk verbeterd te zijn.

Waardig alternatief voor de AirPods

Het lijkt erop dat de WF-1000XM3 oordopjes een waardig alternatief voor de Apple AirPods gaan zijn. Al helemaal omdat het product met een prijs van 230 dollar zeer betaalbaar is. Dus mocht jij nog nieuwe draadloze oordopjes nodig hebben en niet zo’n fan zijn van Apple, dan raden we je aan om dit product in de gaten te houden.

Noemenswaardig minpunt

Er blijkt echter ook een noemenswaardig minpuntje aan de WF-1000XM3 te zitten. Ze blijken namelijk nauwelijks bestand te zijn tegen water – of zelfs zweet. Met name dat laatste is erg vervelend voor hardlopers. Of eigenlijk iedereen welke van plan was om de oordopjes op een warme dag te dragen.

WF-1000XM3

Meer over Sony en Sony producten zijn te vinden in het overzicht. Lees hier ook onze enthousiaste recensie van de WH-1000X M3 koptelefoon.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sony komt met waardige Noise Cancelling AirPods killer (maar…)
Sluiten