Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 13 mrt 2018

Sony toont toekomst Augmented Reality met virtuele air hockey

Augmented Reality is iets dat al een hele in ontwikkeling is. Het meest bekende voorbeeld is Pokémon Go, waarbij jij via je camera de echte wereld ziet, met daarin de verschillende Pokémon-figuurtjes. Het is dan ook met name via devices, zoals je telefoon, dat je gebruik kunt maken met Augmented Reality. Maar in de toekomst kan het zomaar heel anders gaan zijn. Tijdens de SXSW in Austin Texas heeft Sony een zeer interessante Augmented Reality-techniek laten zien, waarbij je virtueel Air Hockey kunt spelen.

Augmented Reality van de toekomst

Nu ken je waarschijnlijk wel de techniek van beamers die beelden projecteren en dat je daar via bewegingen iets kunt activeren, zoals water dat je in beweging brengt. Deze techniek van Sony gaat echter iets verder op het gebied van Augmented Reality. In zijn basis is dit een air hockey-spel dat je met drie personen kunt doen. Iedereen beschikt over een fysiek ‘racket’, waarmee je een fysieke puck kunt raken.

Air hockey augmented reality

Maar daarnaast worden er ook een aantal virtuele pucks op het spel losgelaten. Via een sensor tracker boven het veld die objecten met 1.000 frames per seconden kan tracken en een sensor in de fysieke rackets, wordt heel nauwkeurig bijgehouden wie wanneer wat raakt. Wanneer je een virtuele puck raakt, dan verandert die van kleur. Tevens zie je een score op het veld en laat de fysieke puck strepen achter, waardoor er een grappig kleurenpatroon ontstaat.

De kans dat dit als spel wordt uitgebracht, lijkt klein. Het is puur een systeem dat laat zien dat je meer met Augmented Reality kunt doen, dan dat je momenteel in de praktijk ziet. Het is dus meer dan de Snapchat-filter. De vraag is echter hoe lang het gaat duren voordat een techniek als deze verwerkt wordt in een product dat we daadwerkelijk kunnen kopen en wat het uiteindelijke voordeel gaat zijn. Voorlopig zullen we het nog moeten doen met brillen, zoals Microsoft, Apple en Facebook die naar verluid in ontwikkeling hebben.

Reageer op artikel:
Sony toont toekomst Augmented Reality met virtuele air hockey
Sluiten