Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 4 sep 2018

Sony-baas: Fortnite krijgt nooit cross-play op de PS4

De populairste game van dit moment is nog altijd Fortnite. De game is op zo’n beetje elke console en device speelbaar. Mocht je de game op de PlayStation 4 spelen, dan speel je alleen tegen PlayStation 4-gamers. Dat terwijl de Nintendo Switch- en Xbox One-gamers wel tegen elkaar kunnen vechten in cross-play. Ook kon je een Epic-account dat je op de Xbox hebt gebruikt op de Nintendo Switch gebruiken. Maar wanneer je de game op de PlayStation 4 speelt, dan is dat account juist weer niet op de Switch te gebruiken. En volgens de baas van Sony, Kenichiro Yoshida, gaat daar niks aan veranderen.

Geen cross-play voor Fortnite met de PlayStation 4

Wellicht dat je in de toekomst alsnog het op de PlayStation 4 gemaakte account op de Nintendo Switch kunt gebruiken, maar dat is dan ook de enige opening die er is. Cross-play zelf gaat er gewoon nooit komen. Dit komt omdat de PlayStation 4 volgens Yoshida de beste plek is om de game op de consoles te ervaren. De andere ervaringen zijn wat hem betreft inferieur en daarom zou het bedrijf ook niet willen dat er gemixt gaat worden.

Beste apps Fortnite Summer Skirmish Series

Nu is de PlayStation 4 een fijne console en speelt Fortnite daar lekker op, maar ook op de andere platformen is de game goed te doen, dus het voelt een beetje als een onzin-uitspraak. Er zijn overigens wel andere games die gebruik maken van cross-platformn, maar dat is dan meestal de link tussen de PlayStation 4 aan de ene kant en de pc aan de andere kant. Een samenwerking op het gebied van cross-play tussen Sony en Microsoft is waarschijnlijk iets dat nooit gaat gebeuren.

Op het gebied van Fortnite is dat overigens geen ramp. Die community is zo groot dat je altijd wel een potje vindt. Maar als je een vriend met een andere console dan de PlayStation 4 heeft, dan zul je nooit tegen hem kunnen spelen. Meer over gaming lezen? Kijk dan hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sony-baas: Fortnite krijgt nooit cross-play op de PS4
Sluiten