Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 13 mei 2020

Sony belooft: ‘PlayStation 5 komt eind dit jaar uit’

Dit najaar moet voor gamers een mooie tijd gaan worden. Dan komen de nieuwe spelcomputers uit zoals de Xbox Series X en de PlayStation 5. Er is alleen wel de vrees dat die lanceringen dankzij de huidige crisis worden uitgesteld.

Eerder liet Microsoft al specifiek weten dat de Xbox Series X er gewoon aankomt. En Sony belooft nu min of meer hetzelfde over de PlayStation 5.

PlayStation 5 komt gewoon dit jaar uit

Dat is althans hetgeen dat het bedrijf zegt in de presentatie van de financi√ęle cijfers over 2019. Het was een goed jaar voor het bedrijf met diverse mooie hoogtepunten. Tegelijkertijd wordt er vooruitgekeken naar dit jaar, waarbij de lancering van de PlayStation 5 het hoogtepunt moet worden (hoewel er zeker nog een paar topgames voor de PlayStation 4 verschijnen). En ondanks de crisis en de beperkingen die daarbij horen, heeft het bedrijf er alle vertrouwen in dat de spelcomputer gewoon dit jaar uitkomt.

PS5 controller PlayStation 5
De PlayStation 5 controller (Afbeelding: PlayStation)

Volgens Sony zijn er zeker uitdagingen rondom de PlayStation 5. Er zijn meer werknemers die vanuit huis werken en op het internationale vliegverkeer zitten momenteel allemaal beperkingen. Dat levert wel wat uitdagingen op, met name bij het testen van de producten bij de productie. Maar ondanks dat, zijn er geen echte grote problemen die er voor kunnen zorgen dat de lancering van de PlayStation 5 in gevaar komt. Ook bij het ontwikkelen van games lijkt geen groot probleem te zijn. Dat betekent dat je dit najaar gewoon de nieuwe spelcomputer met een aantal games kunt aanschaffen.

Dat gezegd hebbende, is het wel de vraag hoeveel exemplaren er daadwerkelijk beschikbaar zijn. Momenteel zien we al een schaarste bij de Nintendo Switch, die eigenlijk overal is uitverkocht. Het zou dus goed kunnen dat de PlayStation 5 eind dit jaar officieel gelanceerd wordt, maar dat hij vervolgens nergens te koop is. Dus als je hem wilt scoren, moet je hem straks zo snel mogelijk pre-orderen. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Sony belooft: ‘PlayStation 5 komt eind dit jaar uit’
Sluiten