Sony CEO bevestigt PS5 details voor de start van de E3

Volgende week wordt in Los Angeles de jaarlijkse E3 gehouden. Rondom dat evenement worden vaak grote aankondigingen gedaan en nieuwe games onthuld. Dit jaar is Sony afwezig en krijgen we dus niks te zien van de PS5. Maar dat betekent niet dat Sony er niks over te zeggen heeft. Sterker nog, het lijkt wel alsof Sony elke aanleiding om er iets over te zeggen wilt aangrijpen. Zo weten we nu dat de PS5 met een SSD komt.

De PS5 komt met een SSD

Website CNET had een gesprek met Jim Ryan, de CEO van Sony Interactive Entertainment. Ryan wist daarbij te bevestigen dat de PS5 standaard geleverd gaat worden met een SSD hardeschijf. Dat is een flinke upgrade ten op zichte van de standaard HDD die momenteel in je PS4 te vinden is. Het grote voordeel van een SSD is dat je veel sneller dingen kunt opslaan en dingen sneller geladen kunnen worden vanaf de hardeschijf. Daarmee worden de laadtijden van games echt een stuk minder. Zeker in combinatie met de kracht die de PS5 lijkt te gaan hebben.

PS5

Eerder liet Sony al zien wat er gaat gebeuren met de laadtijden op de PS5 ten opzichte van de PS4. Via een techdemo waarbij de game Spider-Man werd gebruikt konden we zien hoe snel alles ging.

Daarnaast wist Ryan te melden dat de PS5 het mogelijk maakt om games in een 4K-resolutie af te laten spelen met een refreshrate van 120 Hz. Dat zorgt er voor dat games nog soepeler gaan lopen en je als gamer dus nog meer kunt gaan genieten van alles dat je kunt gaan doen.

Tot slot zou het nog mogelijk zijn om gamesaves tussen beide platformen uit te wisselen. Als je FIFA 21 eerst op de PS4 speelt en je gaat daarna een PS5 kopen, dan kun je je savefile meenemen en gewoon verder gaan met waar je gebleven was.

Reageer op artikel:
Sony CEO bevestigt PS5 details voor de start van de E3
Sluiten