Jelle van Es
Jelle van Es Games 14 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Sony PlayStation slaat gamebeurs E3 ook in 2020 over

Net als vorig jaar heeft Sony laten weten dit jaar andermaal niet aanwezig te zijn op de E3-gamebeurs welke traditiegetrouw in juni wordt gehouden. Vorig jaar was de belangrijkste reden dat het bedrijf niet veel nieuws te tonen had.

Dit jaar had men echter verwacht dat Sony er wel weer bij zou zijn. Dit omdat eind dit jaar de PlayStation 5 gelanceerd gaat worden. Maar Sony heeft nu laten weten er niet bij te zijn.

Geen Sony op de E3

Tegenover Gamesindustry heeft Sony laten weten dat het evenement niet helemaal past bij de visie van Sony. De E3 is een evenement waar voornamelijk professionals op afkomen om verslag te doen. In plaats van de E3 heeft Sony wel laten weten op verschillende consumer events aanwezig te zijn. Dat zijn evenementen die vrij toegankelijk zijn. Denk daarbij aan de Gamescom in Keulen of de Tokyo Game Show in Tokio.

Tokyo Game Show
Sony straks wel op de Tokyo Game Show (Afbeelding: Jelle van Es / WANT)

Dat betekent waarschijnlijk ook dat Sony voor de E3 zijn plannen voor de PlayStation 5 bekend gaat maken. Tijdens het lanceringsjaar van de PlayStation 4 werd dat in februari in New York gedaan. Er zijn geruchten dat dat nu ook in de tweede of derde week gaat plaatsvinden. Op die manier kan Sony zelf gaan bepalen wanneer het het nieuws domineert. Dit in tegenstelling tot de E3 waar verschillende game-uitgevers proberen om aandacht te trekken. Dan moet je zeg maar de spotlight delen, terwijl de kosten om aanwezig te zijn op het evenement behoorlijk hoog zijn.

ESA, de organisator van de E3, heeft laten weten dat de E3 nog altijd een belangrijk evenement is waar personen, merken en professionals de kans hebben om samen de wereld van games te vieren. Ook dit jaar verwacht het bedrijf dat het een mooi evenement wordt en dat er buiten Sony genoeg bedrijven zijn die de E3 aangrijpen om hun plannen bekend te maken. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sony PlayStation slaat gamebeurs E3 ook in 2020 over
Sluiten