Ilona Braam
Ilona Braam Tech 20 apr 2019

Sony bezig met flexibel display voor je rugtas

Jaren hebben we het moeten doen met geruchten en gelekte patenten over opvouwbare smartphones en inmiddels hebben we eindelijk de eerste paar toestellen mogen meemaken. Helaas blijkt de technologie toch nog niet helemaal daar te zijn en verschillende gebruikers met een Samsung Galaxy Fold toestel hebben bijvoorbeeld al te maken gehad met de eerste problemen. Maar afgezien daarvan lijkt het erop dat bedrijven sowieso van plan zijn om het idee van een flexibel display nog verder te ontwikkelen. Zo zou Sony bezig zijn met een flexibel display voor je tas.

Dunner en flexibeler dan LCD-scherm

Digital Trends heeft namelijk een patent gevonden, waarin zo’n display wordt beschreven. Op de bijbehorende beelden zien we verschillende tassen met daarin een display geïntegreerd. Het zou gaan om het soort display dat je normaal gesproken tegenkomt bij een e-reader. Zo’n zogenaamd “elektronisch papier” scherm verbruikt over het algemeen minder energie dan andere soort schermen en daarbij zou het display dunner en flexibeler zijn dan een standaard LCD-display.

Sony display tas

Extra design voor je tas

Het lijkt erop dat het doel van het display is om je tas een veranderbaar patroontje te geven. Hierbij zou je kunnen gaan voor een handmatige of een automatische modus. In de automatische modus zou het display feedback verwerken van de bijbehorende versnellingssensor en temperatuursensor, zodat het toepasselijke patronen kan weergeven. Verder zou je het display kunnen bedienen met een drukknop, schuifschakelaar of touch sensor.

Sony display tas

Nieuwe trend?

Zoals altijd betekent een patent natuurlijk niet dat het ding uiteindelijk ook echt op de markt verschijnt. De vraag is hier ook of er echt behoefte aan is, maar wie weet dat het inderdaad aanslaat. Mogelijk zou er meer vraag naar zijn als de functionaliteit van het Sony scherm wordt vergroot met bijvoorbeeld de mogelijkheid om de muziek op je smartphone aan te passen of om berichten te checken.

Een andere interessante rugtas is de NOMAD Hammock. Er komt geen display aan te pas, maar je kunt de tas wel op elk moment omtoveren tot een hangmat om even een dutje te doen.

Meer Sony?

Fan van PlayStation, technologie en alles wat Sony doet? Dan is onze podcast “WantKast” misschien wel iets voor jou. Elke week bespreken Thomas en Mark het grootste nieuws van de afgelopen week. Daarbij hebben ze het ook regelmatig over de ontwikkelingen van Sony!

Benieuwd naar de WantKast podcast? Check hieronder de meest recente aflevering.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

BGR

Reageer op artikel:
Sony bezig met flexibel display voor je rugtas
Sluiten