Music 21 aug 2018 Ilona Braam

Deze digitale muziekspeler van Sony is zijn gewicht in goud waard

Sony’s Signature serie met muziekspelers is niet goedkoop, maar je krijgt wel behoorlijk waar voor je geld. Al helemaal met de laatste toevoeging aan de reeks: de Sony DMP-Z1 digitale muziekspeler. Niet alleen levert hij kwaliteitsmuziek, maar het design straalt ook nog eens klasse en luxe uit. Zo kun je met een gouden volumeknop aan de slag, die nog nooit zo goed heeft aangevoeld.

Goud voor verwerking signalen

De DMP-Z1 werd niet al te lang geleden onthuld tijdens de Hong Kong High-End Audio Visual Show. Sony heeft op verschillende plekken goud gebruikt en niet alleen maar om het design naar een hoger niveau te tillen. Ook andere hardware elementen hebben de gouden behandeling gekregen, wat ervoor zou zorgen dat het verwerken van signalen verbeterd zou worden.

Sony DMP-Z1 muziekspeler

Digitale muziekspeler met vinyl geluid

Om je digitale bestanden dat warme nostalgische vinyl gevoel te geven, is het apparaat verder uitgerust met een  zogenaamde  “vinyl processor”. Zo hoef je niet aan de slag met oude LP’s, maar klinkt elk nummer opeens een stuk vriendelijker (en in sommige gevallen misschien een stuk enger).

Sony DMP Z1 muziekspeler

Twee USB-poorten voor extra opslag

Om muziek op het apparaat te krijgen, gebruik je een USB-C poort en standaard heb je 256GB voor al je nummers. Mocht dit te weinig zijn kun je de twee aanwezige microSD poorten ook nog gebruiken om de beschikbare opslagruimte te vergroten. Je hoeft echter niet per se je tunes op de muziekspeler zelf te zetten. Je kunt namelijk ook gewoon je nummers streamen via Bluetooth. De batterij zou verder zo’n 9 uur meegaan met Hi-Res audio en anders een uurtje langer.

Via Sony’s HongKongse site is het apparaat te bestellen voor omgerekend 6.857 euro. Het is zoals gezegd een behoorlijk bedrag, maar je krijgt er wel ook een behoorlijk gelikt iets voor terug. Sony blijft verder ook nog gewoon lekker verder werken aan zijn Playstations. Zo kunnen we een speciale doorzichtige PS4 Pro verwachten.

HiConsumption

Het beste wat Tech en Culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Deze digitale muziekspeler van Sony is zijn gewicht in goud waard
Sluiten