Sony doneert 100 miljoen dollar om de huidige crisis te bezweren

Goed, dat we in een crisis zitten, dat weten we inmiddels wel. De kans is groot dat ik dit bericht kan schrijven zonder het beestje bij zijn naam te noemen. En dat is maar goed ook, want de ellende is inmiddels bekend. Maar gelukkig zien we ook een aantal positieve punten, waaronder Sony.

Sony heeft namelijk laten weten dat het bedrijf 100 miljoen dollar beschikbaar stelt voor organisaties die de crisis bestrijden en mensen die er door geraakt zijn. En dat is toch wel een mooi gebaar.

Sony doneert 100 miljoen dollaar voor de crisis

Het geldbedrag gaat op drie verschillende manieren gebruikt worden. Ten eerste als hulp voor het verzorgingspersoneel dat het virus nu bestrijdt. Daarnaast moet het bedrag gebruikt worden voor leerlingen en leraren die nu gedwongen zijn op afstand van elkaar les te geven en les te genieten. En tot slot is het bedrag bedoelt voor de creatievelingen in de entertainment industrie. Door alle maatregelen die zijn getroffen is het voor hen zo goed als onmogelijk om geld te verdienen en komen ze dus in de problemen.

PlayStation 4 controller Sony
Sony ken je natuurlijk van PlayStation (Afbeelding: Sony)

Verschillende bekende organisaties gaan het geld ontvangen. Denk daarbij aan World Health Organization, Artsen zonder Grenzen, Unicef en de vluchtelingen organisatie van de Verenigde Naties. Naast het bestrijden van het virus moet het geld ook gebruikt worden om verdere verspreiding te voorkomen. Hoe Sony het geld voor de andere twee pijlers precies gaat inzetten, dat is niet helemaal duidelijk. Ik kan me voorstellen dat er een gift gedaan gaat worden op het gebied van laptops om op te werken. En ook voor entertainers is het lastig om te zien wat ze precies gaan doen om die groep te ondersteunen. Maar het feit dat het bedrijf zoiets doet, dat is natuurlijk mooi.

Wil je meer lezen over alles dat met Sony te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Sony doneert 100 miljoen dollar om de huidige crisis te bezweren
Sluiten