Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Gadgets 19 apr 2018

Sony introduceert kleinere variant e-ink tablet

Werken op een tablet komt met allerlei handige features, zoals het snel kunnen delen van je werk en dingen makkelijk even kunnen opzoeken. Soms is het aan de andere kant toch fijner om gewoon een stuk papier te hebben om je aantekeningen op te krabbelen. Sony’s DPT-RP1 apparaat combineert beide concepten in één en is een grote tablet me een e-ink scherm. Dit digitale papier komt in A4 formaat, maar binnenkort kunnen we ons ook verheugen op de DPT-CP1 in A5 formaat.

10,3 inch display

Hoewel een lekker groot werkoppervlak fijn kan zijn, is het soms handiger om net een wat kleiner stuk digitaal papier tot je beschikking te hebben, zodat je het makkelijk mee kunt nemen in je tas. De DPT-CP1 komt met een 10,3 inch display met een resolutie van 1404 x 224dpi. Het is een zwart-wit display met 16 niveaus aan verschillende grijstinten.

Sony DPT-CP1 tablet

Lange batterijlevensduur

Net zoals zijn voorganger werkt het apparaat alleen met PDF bestanden, dus je kunt het niet echt zien als een volwaardige e-reader. Je kunt er echter wel op schrijven met je stylus en je PDF’s vervolgens via de bijbehorende app delen met iOS, Android, Mac of Windows apparaten. Volgens Sony zou de batterij van de tablet een hele maand meegaan, wat mooi is meegenomen.

Sony DPT-CP1 tablet

Tablet alleen in Japan

Een klein puntje aan het apparaat is dat het waarschijnlijk helaas alleen in Japan zal worden uitgebracht en niet gericht is op de gemiddelde consument. Dus als je de tablet wilt bemachtigen, zul je wat extra moeite moeten doen. Sony heeft aangegeven dat het apparaat een prijs krijgt van onder de 526 euro, wat misschien toch wel wat duur is voor een digitaal papiertje. Het zou dan wel zo’n 80 euro goedkoper zijn dan de grotere versie.

Jaren geleden kwam Polyera ook met een e-ink apparaat, maar in dit geval was het de Wove wearable. Helaas lijkt de flexibele armband met touch functionaliteit en elektronische inkt niet echt groots aangeslagen te zijn.

The Verge

Reageer op artikel:
Sony introduceert kleinere variant e-ink tablet
Sluiten