Alrik de Jong
Alrik de Jong Tech 1 apr 2017

Dit werd ‘m niet: de Sony eVilla (2001)

Aan revolutionaire innovaties gaan ellenlange onderzoeken, testfases, en pretentieuze presentaties vooraf. Des te pijnlijker is het als jouw uitvinding helemaal niet zo revolutionair blijkt te zijn. In deze rubriek behandelen we de flops uit de techgeschiedenis. Vandaag aandacht voor de Sony eVilla.

Juni 2001. Internet bestond nog niet zo lang, dus wisten bedrijven dat er wat te halen viel. Sony kwam met de eVilla, een apparaat in de vorm van een computer waarmee je toegang had tot internet, zodat je kon e-mailen.

want sony evilla

Ook konden er audio- en videobestanden mee worden afgespeeld en je kon via dit apparaat bestanden opslaan op een Sony-memorystick.

Vreemde behoefte

Ideaal voor mensen die om wat voor reden dan ook per se geen PC wilden hebben, maar wel een apparaat met een beperkt aantal functies dat erop lijkt. Je voelt ‘m aankomen: mensen met deze specifieke behoefte waren niet te vinden. Misschien had de prijs, omgerekend 500 euro, daar ook iets mee te maken.

Na een paar maanden stopte Sony met de productie van dit webapparaat. Tegenwoordig is de eVilla te bewonderen als museumstuk.

Dit werd ‘m ook niet: de Twitter Peek, een soort random reader waarmee je kan twitteren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Dit werd ‘m niet: de Sony eVilla (2001)
Sluiten