Jelle van Es
Jelle van Es Tech 21 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

PlayStation Productions: Sony wil films en series van games!

Sony is een bedrijf dat van meerdere markten thuis is. Je kent ze natuurlijk van de PlayStation 4, de verschillende smartphones, de headsets, de laptops, de tv’s en ga zo maar door. Ook produceren ze vele films onder de vlag van Sony Pictures. En onder dat bedrijf is er nu een nieuwe tak komen te hangen. Het gaat om PlayStation Productions en dat bedrijf gaat zich richten op het produceren van films en series op basis van de verschillende games die zijn verschenen op de PlayStation-spelcomputers door de jaren heen.

Sony’s PlayStation Productions voor films van games

De nieuwe studio wordt geleid door Asad Qizilbash en wordt overzien door Shawn Layden. Die laatste is ook de baas van de Sony Worldwide Studios, waaronder alle ontwikkelaars die in het bezit zijn van Sony onder vallen. PlayStation Productions zou gebruik kunnen maken van een bibliotheek met meer dan honderd games die vertaald kunnen worden naar een film of een serie. Layden geeft tegenover The Hollywood Reporter aan dat het bedrijf zich heeft laten inspireren door Marvel, die op een fantastische manier comics heeft weten te vertalen naar een film.

Sony

Daarbij helpt het dat de studio valt onder de paraplu van Sonu Pictures en het zodoende niet afhankelijk hoeft te zijn van andere partijen, die wellicht minder geloof hebben in de projecten van Sony.

De grote vraag is nu natuurlijk wat we kunnen gaan verwachten. Het ligt voor de hand dat games als God of War en Uncharted makkelijk overgezet kunnen gaan worden naar een film of eventueel een serie. En met Ratchet & Clank hebben we al gezien dat die gameserie op het witte doek kan komen. Maar dat zijn slechts een paar voorbeelden. Hopelijk maakt PlayStation Productions snel bekend wat hun precieze plannen zijn en wat we de aankomende tijd kunnen verwachten van het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
PlayStation Productions: Sony wil films en series van games!
Sluiten