Sony komt met goedkope draagbare airco die onder je shirt past

 

Heb je het ook altijd warm in de zomer? Dan komt Sony met de ideale uitvinding die jou gaat verkoelen: een draagbare airconditioner.

We hebben deze zomer al een aantal warme dagen gehad, maar vermoedelijk kunnen we eind juli en in augustus nog een aantal hete dagen verwachten. Niets is dan vervelender dan met je bezwete shirt bij een afspraak aankomen. Gelukkig heeft Sony nu de ideale oplossing gevonden om dit te voorkomen.

De Reon Pocket van Sony

Het elektronicabedrijf komt namelijk met een bijzondere uitvinding: een draagbare Air Conditioner. Deze is onder jouw shirt te dragen, waardoor je onderweg altijd verkoeling hebt. Handig natuurlijk tijdens een warme dag, maar ook in de kou is kun je het dragen. Naast verkoelen kan de wearable airco ook verwarmen. Dus in de winter onder je trui of shirt zit je zelfs in de meest koude situatie er warmpjes bij. De Reon Pocket, zoals de uitvinding van Sony heet, kan het lichaam met 13 graden verkoelen. In de winter kan het acht graden verwarmen.

Om de airco van Sony te gebruiken moet je een speciaal shirt dragen. Daar zit aan de achterkant een speciaal vakje waar je de wearable aan kunt hangen. Het apparaatje werkt via bluetooth waardoor je via een app op je telefoon de temperatuur kunt bepalen. Dat kan zowel via Android als iOS. Heel zwaar is de airco van Sony niet, want het weegt maar 85 gram.

Sony Airco

Bedoeld voor de Olympische Spelen

Sony presenteerde het idee een jaar geleden. De bedoeling was dat de Reon Pocket voor de Olympische Spelen van Tokyo in 2020 op de markt kwam. De Olympische Spelen zijn een jaar verzet, maar Sony stelt haar uitvinding niet uit. Dat betekent dat het binnenkort verkrijgbaar is. De prijs is niet heel hoog, voor omgerekend 116 euro kun je het gadget kopen.

Er is echter wel een probleem. Tot nu toe is de Reon Pocket van Sony alleen maar in Japan verkrijgbaar. Het is nog onbekend of deze uitvinding naar Nederland komt. Het lijkt ons tijdens de zomermaanden een ideale wearable om te hebben!

Wil je liever een hele kamer koelen? Dan is een mobiele airco misschien een goed idee. Wij hebben er een getest.

Reageer op artikel:
Sony komt met goedkope draagbare airco die onder je shirt past
Sluiten