Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Gadgets 1 sep 2017
Leestijd: 2 minuten

Sony gaat concurrentie aan met GoPro met nieuwe flitsende actiecamera

De meest gebruikelijke camera, naast de smartphonecamera, tijdens een (outdoor) activiteit is toch zeker wel de GoPro. Sony vindt het wel mooi geweest met het monopolie van GoPro en gaat de strijd aan met de nieuwe RXO actiecamera. De camera werd gepresenteerd op de grote techbeurs, de IFA 2017, in Berlijn.

Een serieuze GoPro concurrent

De RX0 is een kleine camera die grootse dingen belooft te kunnen. De camera kan zowel video’s als foto’s maken op zichzelf, of als onderdeel van een aantal connected camera’s.

De camera heeft een 1-inch beeldscherm, een 15.3 megapixel CMOS beeldsensor en een 24mm Zeiss lens. De sensor in Sony’s nieuwe speeltje is groter dan welke sensor in een camera van de concurrent GoPro dan ook. De camera beschikt ook over een sluitertijd van 1/32000 en kan 16 frames per seconde schieten. Je kunt je plaatjes ook bekijken op het scherm achterop de actiecamera.

actiecamera

Een actiecamera in alle opzichten

Het ontwerp van Sony’s RX0 is vergelijkbaar aan dat van de GoPro. De camera weegt ongeveer even veel als de GoPro. Ook voldoet het in alle opzichten aan het woord ‘actiecamera’: de camera is waterproof tot 10 meter diep (met een case zelfs tot 100 meter), shockproof tot 2 meter en crushproof tot een gewicht van 200 kilogram.

Een van de toffe features aan deze camera is de optie om in super slow-motion, tot 960 frames per seconde, te filmen. Dit gaat helaas wel ten koste van de beeldkwaliteit. Je kunt de camera ook aansturen via je telefoon met de PlayMemories app. De camera is ideaal voor het filmen van je leukste tripjes.

En wat mag dat kosten?

De RX0 kost wel meer dan de concurrent. Heb je toevallig nog wat briefjes van 50 en 100 in een oude sok of tussen de handdoeken verstopt liggen? De camera, die in oktober uit komt wordt namelijk verkocht voor 700 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sony gaat concurrentie aan met GoPro met nieuwe flitsende actiecamera
Sluiten