Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gaming 10 jul 2020

Sony investeert 250 miljoen dollar in Fortnite-maker Epic Games

Epic Games en Sony doen al regelmatig zaken met elkaar, maar breiden die nu verder uit. Het Japanse bedrijf investeert 250 miljoen dollar in de Fortnite-maker.

Epic Games ken je natuurlijk vooral van Fortnite, maar het bedrijf doet nog veel meer. Zo verkoopt het spellen in hun eigen Epic Games Store en maakt het de Unreal Engine. Die laatste wordt gebruikt in veel games en is daarvan eigenlijk de motor.

Epic Games en Sony gaan samenwerken

Het is dus een interessant bedrijf om in te investeren en dat lijkt Sony ook te vinden. De twee zijn natuurlijk al goede vrienden van elkaar en dat bewijst het Japanse bedrijf met een investering van 250 miljoen dollar. Hiermee krijgt Sony een minderheidsbelang in de Fortnite-maker. In totaal heeft Epic Games nu 1,58 miljard dollar aan investeringen opgehaald in drie investeringsrondes. In totaal wordt de waarde van Epic Games nu geschat op 15,86 miljard dollar.

Met de nieuwe deal willen Sony en Epic hun samenwerking uitbreiden. Dit moet gebeuren met Sony’s portfolio en Epic’s sociale entertainment-platform en digitale ecosysteem. Het is een vage omschrijving door beide bedrijven en echt concrete voorbeelden worden door de twee niet gegeven. Wel zeggen beide bedrijven dat ze dezelfde visie hebben over het gebruik van “real-time 3D social experiences”. Die zijn natuurlijk al terug te zien in bijvoorbeeld Fortnite.

Wat gaat de toekomst bieden?

De twee sluiten nu een interessante deal met het oog op de komst van de nieuwe consoles. Zowel Microsoft als Sony komen aan het einde van dit jaar met een nieuwe spelcomputer. Toch heeft Epic Games al gezegd dat hun Unreal Engine 5 en Fortnite voor zowel PlayStation als Xbox beschikbaar zijn. Wat het grote voordeel voor Sony is wat betreft de samenwerking, moet dus nog gaan blijken. Vermoedelijk komen we later daarover meer te weten.

 

 

Reageer op artikel:
Sony investeert 250 miljoen dollar in Fortnite-maker Epic Games
Sluiten