Jelle van Es
Jelle van Es Gaming 29 mei 2018

Sony kijkt naar mogelijkheid PlayStation Mini

Toen Nintendo zo’n twee jaar geleden met de NES Classic Mini op de markt kwam, was dat een startschot voor een compleet nieuwe markt. De markt van de kleine en handige retro-consoles. Naast de NES Mini hebben we momenteel ook de SNES Mini en de C64 Mini. Daar komt binnenkort nog de Megadrive Mini en de Atari 2600 bij en er zijn geruchten dat Nintendo ook nog eens werkt aan een Nintendo 64 Mini. Wat dat betreft is het niet heel gek dat Sony ook kijkt naar de mogelijkheden om een klassieke console uit te brengen. Eentje die we voor het gemak maar de PlayStation Mini noemen.

Sony kijkt naar de mogelijkheden van de PlayStation Mini

Het gaat te ver om nu al de vlag te hijzen, maar in een interview met het Japanse Mantan Web laat John Kodera, de CEO van de Sony Interactive Entertainment, weten dat men intern er over aan het praten is. Hij stelt dat Sony er op dit moment niet veel over kan zeggen, maar het feit dat er naar“`

Abonneer je op onze nieuwsbrief

En ontvang het grootste gamenieuws in je inbox!
[revue_subscribe]

“` gekeken wordt, is al een positief bericht.

Als je kijkt naar wat de PlayStation ons gebracht heeft, dan zijn er genoeg games die perfect uitgebracht kunnen worden. Er zijn natuurlijk wel wat problemen met het uitbrengen van en PlayStation Mini. Ten eerste zijn de games groter dan bij de SNES. Sommige Japanse RPG’s kwamen uit op vier CD’s, waarvoor je in de opslag al meer dan een Gigabyte nodig hebt en dat kan de kosten opdrijven.

PlayStation Mini

Daarnaast moet je hardware gewoon wat krachtiger zijn, omdat de games op de PlayStation een stuk geavanceerder zijn dan de titels die op de SNES verschenen.

Maar als dat lukt, dan is er een enorme bibliotheek waar je uit kunt kiezen. Als de PlayStation Mini zou verschijnen, dan hoop ik in elk geval op games als Xenogears, Chrono Cross, Final Fantasy VII of IX, Wipeout 2097 en Destruction Derby. Maar dat is slechts een kleine greep uit de vele titels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Sony kijkt naar mogelijkheid PlayStation Mini
Sluiten