Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 13 sep 2018

Sony introduceert XB01 Bluetooth speakers

De zomer is eigenlijk al zo goed als voorbij, maar dat weerhoudt Sony er niet van om nu nog even hun XB01-speakers aan te kondigen. Het betreft een kleine speaker die je overal mee naar toe kunt nemen, zodat je altijd met je vrienden kunt genieten van je favoriete muziek. Dus perfect voor op het strand, tijdens de picknick of de gezellige barbecue. Allemaal momenten waarbij goed weer van belang is. En wie weet krijgen we nog een fijne nazomer, maar gevoelsmatig hebben we onze tegoedbonnen voor lekker weer al opgemaakt. Dus is de XB01-speaker voornamelijk voor volgend jaar interessant.

De XB01-speakers van Sony

De XB01-speakers zijn verkrijgbaar in zes verschillende kleuren. Het gaat daarbij om zwart, geel, groen, blauw, wit en rood. Je maakt via bluetooth verbinding met de speaker en kunt op die manier je Spotify-playlist afspelen. Dat moet ook een tijdje kunnen, want volgens Sony gaat de speaker zes uur mee wanneer hij volledig is opgeladen. Nu is dat niet extreem lang en zijn er zeker speakers die dit overtreffen. Maar daar staat dan wel tegenover dat de XB01-speakers een redelijk vriendelijk prijskaartje hebben. Ze krijgen een adviesprijs van 35 euro.

Sony XB01 speaker

Verder hoef je niet bang te zijn voor een plotselinge stortbui. De XB01-speakers moeten tegen een stootje kunnen en zijn volgens Sony voorzien van een IPX5-waardering, waarmee ze waterbestendig zijn. Zodoende kun je hem dus makkelijk meenemen naar het strand, het zwembad en het terras. Dat laatste wanneer iemand je drankje omtikt omdat je je muziek veel te hard hebt staan.

Sony XB01 speaker

Mocht een vriend niet aanwezig zijn, dan kun je met zijn allen hem opbellen en via de speaker handsfree bellen. Perfect moment om met zijn al te schreeuwen, dat hij of zij toch nog even moet langskomen. Tot slot beschikt de speaker over de zogenaamde EXTRA BASS-technologie (wat blijkbaar met hoofdletters moet) die diepe bastonen moet leveren. De speaker is nu beschikbaar.

Toch liever een andere speaker? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Sony introduceert XB01 Bluetooth speakers
Sluiten