Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gaming 10 jul 2020

Sony lekt per ongeluk alle details van niet aangekondigde Far Cry 6

Soms maken bedrijven per ongeluk grote fouten. Vandaag is het de beurt aan Sony. Zij lekken per ongeluk Far Cry 6.

Een van de grote gameseries van Ubisoft is Far Cry. Elk deel van de serie speelt zich af op een bijzondere plaats. Zo was een tropisch eiland het decor van de derde editie, gingen we de Himalaya in bij deel 4 en kwamen we in de Amerikaanse boerenstaat Montana terecht in Far Cry 5, waar we het op mochten nemen tegen een bijzondere sekte.

Er komt een Far Cry 6!

Aankomend weekend vindt Ubisoft Forward plaats. Het is voor het eerst dat de gamemaker zijn eigen online evenement organiseert. Het presenteert daar verschillende games die het aankomende jaar uit moeten komen. Een van de spellen die niet op de agenda staat, is Far Cry 6. Vermoedelijk wilde het bedrijf dit al verrassing bekendmaken. Helaas boort Sony dat idee door de neus bij Ubisoft. Het bedrijf heeft in haar PlayStation Store al een pagina aan de game geweid en doet het hele plot en de releasedatum al uit de doeken.

Far Cry 6
Dit wordt je nieuwste vijand. (Afbeelding: PlayStation Store)

Releasedatum en de details van de game

Als we de PlayStation Store moeten geloven komt Far Cry 6 op 18 februari uit. De game speelt zich net zoals Far Cry 3 op een tropisch eiland af. Deze wordt echter geregeerd door een dictator met de naam Anton Castillo. Hij wil het eiland terugbrengen tot de vroegere glorie samen met zijn zoon. Dit willen ze doen door middel van een meedogenloze onderdrukking. In de game speel jij Dani Rojas. Hij is een local op het eiland en wordt een guerrilla vechter. Hij wil het eiland bevrijden van het juk van de Castillo’s.

Volgens de beschrijving is het eiland Yara de grootste Far Cry game tot nu toe. Zo zijn er jungles, stranden en de hoofdstad Esperanza. In de game kun je wapens, voertuigen en vrienden maken. Zo zijn er nieuwe Fangs for Hire om het regime te verslaan. De game kan alleen gespeeld worden of in een co-op met een vriend.

Gratis update

Als je Far Cry 6 digitaal koopt op de PlayStation 4, heb je nog een voordeel. Je kunt hem kosteloos updaten naar een PlayStation 5-versie. Vermoedelijk komt de game ook op Xbox uit en zullen daarvoor dezelfde mogelijkheden gelden. PlayStation heeft de game inmiddels verwijderd uit hun Store.

Reageer op artikel:
Sony lekt per ongeluk alle details van niet aangekondigde Far Cry 6
Sluiten