‘Sony’s nieuwe koptelefoon laat je meerdere apparaten koppelen’

Er is informatie gelekt over de Sony WH-1000XM4. Dit is een koptelefoon die de opvolger moet worden van de WH-1000XM3. De laatstgenoemde wordt gezien als één van de beste koptelefoons van dit moment. Dus kijken veel mensen nu uit naar diens opvolger.

En over de opvolger is onlangs informatie de wereld in geslingerd, via het Twitter-account JustPlayingHard. De twitteraar heeft de info opgegraven uit de Sony Headphones Connect-app. In de code staat onder meer een verwijzing naar de mogelijkheid dat de M4 aan meerdere apparaten tegelijkertijd gekoppeld kan worden. Zo kun je de M4 dus bijvoorbeeld aan twee apparaten koppelen, zonder dat je de verbinding bij een ander apparaat hoeft te verbreken. En ook zonder de verbinding met het tweede apparaat opnieuw vast te leggen.

Meer info over Sony’s nieuwe M4-koptelefoon

De M4 van Sony krijgt verder waarschijnlijk een functie genaamd Smart Talking. De koptelefoon zou stemmen kunnen herkennen en het geluid uit de drivers erop kunnen aanpassen. Zo zou je toch gesprekken kunnen volgen, zonder je headset af te moeten zetten. De voorganger had een soortgelijke modus. Daar heet die Ambient Sound Modus, waardoor je toch omgevingsgeluid kunt horen met het gevaarte op je hoofd. Handig voor bijvoorbeeld het fietsen: zo kun je toch muziek luisteren en alert blijven op het verkeer en de omgeving.

Ook heeft de beste vrouw of man afbeelding ontfutseld uit de app en die op Twitter gedeeld. Je bekijkt de afbeeldingen hierboven in de tweet. Qua design lijken de M3 en M4 van Sony erg veel op elkaar, maar dat bleek al uit een eerder lek. In maart verschenen namelijk de eerste afbeeldingen van de koptelefoon, toen een Braziliaanse overheidsdienst de afbeeldingen lekte. De M4 lijkt iets dikker te worden dan de M3. Dat heeft mogelijk te maken met de accu, ie naar verluidt zo’n veertig uur moet meegaan op een volle tank.

Twitter

Reageer op artikel:
‘Sony’s nieuwe koptelefoon laat je meerdere apparaten koppelen’
Sluiten