Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Gaming 25 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Sony belooft meer exemplaren van PlayStation 5 met de feestdagen

De vraag naar de PlayStation 5 is ongelofelijk hoog. Ze gaan dan ook voor recordprijzen van de hand op Marktplaats. Sony komt snel met een nieuwe lading.

De Playstation 5 is sinds vorige donderdag verkrijgbaar in Nederland. Nou ja, verkrijgbaar, de console was al overal uitverkocht. Zelfs winkels als Coolblue en BBC die nog exemplaren verkochten op de laatste dag voorafgaand aan de launch konden de massale vraag niet aan. In Nederland was het net zoals de rest op de wereld een enorme chaos.

Een ongelukkige lancering van de PlayStation 5

Sony kreeg dan ook van veel gamers de volle laag omdat zij geen exemplaar van de PlayStation 5 konden bemachtigen. Voor hen is er gelukkig nu goed nieuws. Het bedrijf zegt vandaag dat het met een nieuwe lading consoles komt. Dit gebeurt al rond de feestdagen. Sony zegt dat je de lokale retailers in de gaten moet houden om een nieuw exemplaar te bemachtigen.

Dat er nieuwe exemplaren aankomen is geen verrassing, alleen was het de vraag wanneer. Bol.com liet eerder weten dat het begin december met een nieuwe pre-order komt van de PlayStation 5. Mogelijk krijgen ook alle andere winkeliers weer exemplaren in handen die ze weer kunnen gaan verkopen.

Geen duidelijkheid hoeveel

Helaas zegt het bedrijf niet hoeveel exemplaren van de PlayStation 5 rond de feestdagen zullen arriveren. Gezien de enorme vraag naar de console zullen waarschijnlijk weer veel mensen achter het net vissen.

“We willen de gamers overal bedanken om van de lancering van de PlayStation 5 de grootste console launch ooit te maken. De vraag blijft hoog, dus we willen bevestigen dat er meer aankomen,” aldus Sony.

Ook veel vraag naar de Xbox Series X

Niet alleen de vraag naar de PlayStation 5 is hoog, ook is de populariteit van de Xbox Series X enorm. Microsoft liet eerder al weten dat het minstens tot de lente duurt voordat er aan alle vraag voldaan kan worden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sony belooft meer exemplaren van PlayStation 5 met de feestdagen
Sluiten