Sam Dille
Sam Dille Games 16 dec 2020
Leestijd: 2 minuten

Sony, Microsoft en Nintendo slaan handen ineen om jou te beschermen

Gamen, en dan vooral online, kan gevaren met zich meebrengen. Tijdens het gamen kun je zomaar te maken krijgen met webcam hacks, Malware en verborgen kosten. Sony, Microsoft en Nintendo steken daar een stokje voor met een nieuw beleid, om veilig te kunnen gamen.

De bekendste consolemakers, Microsoft, Sony en Nintendo, slaan de handen ineen om het gamen veiliger te maken. Dit lieten ze weten via een persbericht dat afgelopen maandag gepubliceerd is op Microsoft Xbox Wire.

Een beleid zodat jonge en kwetsbare spelers veilig kunnen gamen

De drie bedrijven lieten in deze verklaring weten de ‘jongste en meest kwetsbare gamers’ zo goed mogelijke te willen beschermen. Verder dan deze belofte is het niet gekomen. De verklaring mist namelijk concrete stappen om veilig gamen voor jongeren te bereiken. In plaats daarvan stortten de bedrijven zich op de ‘principes’ die de richtlijnen van het beschermingsprogramma gaan vormen.

Het statement belicht bijvoorbeeld dit soort principes:

“Wij geloven dat haat en intimidatie of uitbuiting van jongere spelers op geen enkele manier thuis horen bij gaming. We werken samen met onze community om veilig gamen te bevorderen en moedigen het gebruik van rapportagetools aan om slechte factoren te signaleren.”

PlayStation 5 1 Ps5
De PlayStation 5. (Afbeelding: Sony)

Ook de politie wordt erbij gehaald:

“We leven alle lokale wetten na en zullen reageren op alle wettige verzoeken van wetshandhavers. We stellen de politie onmiddellijk op de hoogte als we onwettig gedrag waarnemen of als we denken dat een speler het risico loopt op dreigend letsel.”

Hetzelfde doel

“Bij Xbox werken we samen met Nintendo en PlayStation in de overtuiging dat het beschermen van spelers online een multidisciplinaire aanpak vereist- een die de voordelen van geavanceerde technologie combineert met een ondersteunende community en ervaren menselijk toezicht,” aldus Dave McCarthy Corporate Vice President van Xbox.

“We kunnen meer bereiken als we hetzelfde doel nastreven, en daarom zullen we allemaal blijven investeren in onze benadering van gebruikersveiligheid, deze verder ontwikkelen en versterken. Terwijl we dit doel nastreven, zullen we prioriteit geven aan het beschermen van de veiligheid van onze spelers, vooral de meest kwetsbare.”

Veilig gamen begint bij deze kernwoorden

De kernwoorden van dat doel zijn preventie, partnerschap en verantwoordelijkheid. Spelers zullen in de toekomst slecht gedrag kunnen melden. Zelfs ouders krijgen les in het spotten en rapporteren van opvallend gedrag. De volledige verklaring kun je hier lezen.

Gaming Awards

Veilig of niet: 2020 was ondanks alles toch een mooi jaar voor gamers. Er zijn een aantal titels uitgekomen die zeker de moeite waard zijn om eens te checken. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze shooter die we bezegelden hebben met een Gaming Award.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sony, Microsoft en Nintendo slaan handen ineen om jou te beschermen
Sluiten