Noah Korevaar
Noah Korevaar Tech 13 dec 2018

Op naar 2020: Sony Mobile kondigt grote ontslagronde voor Europa aan

Sony’s mobiele divisie heeft het al jaren moeilijk. De verkoopcijfers lopen rap terug, en de gedraaide verliezen stijgen daarmee fors. Afgelopen oktober bevestigde het Japanse bedrijf al dat het door zou gaan met het treffen van maatregelen om de kosten te beperken.

Sony Mobile treft maatregelen

Na een aantal geruchten en voorspellingen weten we wat die maatregelen inhouden: Sony Mobile gaat afscheid nemen van 200 werknemers in Europa. Al die werknemers werken in het voormalig hoofdkantoor van de mobiele divisie, in Zweden. Daar werken op dit moment 800 fulltime krachten, en nog eens 400 gedetacheerden en freelancers.

De ontslagronde betreft enkel fulltimers. Verder zijn er niet veel details gedeeld, maar naar planning moet alles in maart 2019 afgerond zijn. Maar daar blijft het niet bij. In de loop van de komende jaren wil het bedrijf uiteindelijk tot wel 50 procent van zijn kosten wegsnijden.

Daarnaast verwacht Sony Mobile nog tot in de eerste helft van 2020 verliezen te schrijven. Pas daarna kan het tij gekeerd worden, waarvoor Sony vooral zijn hoop vestigt op de explosie die 5G wellicht teweeg gaat brengen. Door dergelijke ontwikkelingen hoopt Sony in 2020 winstgevend te worden. Althans, de mobiele tak.

Dat neemt gelukkig niet weg dat de fabrikant in de tussentijd nieuwe toestellen blijft uitbrengen. In augustus werd de Xperia XZ3 onthuld, en onlangs doken al de eerste renders op van de onaangekondigde Xperia XZ4 en XZ4 Compact. Daarnaast kun je minimaal ook nog rekenen op de Xperia XA3, XA3 Ultra en komt er waarschijnlijk nog een budgetmodel, de Xperia L3. Maar is dat genoeg?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

XperiaBlog

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Op naar 2020: Sony Mobile kondigt grote ontslagronde voor Europa aan
Sluiten