Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 10 jan 2018

Sony’s toont de peperdure 4K beamer uit je dromen

Stel dat je zojuist de Staatslotterij of welke andere lotterij hebt gewonnen en geen idee hebt wat je met je geld moet doen. Of gewoon net een belachelijke dikke bonus heb gekregen. Voor 30.000 dollar kun je dan een mooie auto kopen, een behoorlijke wereldreis maken of het investeren in je pensioen. Of je geeft het geld aan Sony en dan krijg je er een soort koffietafel met ingebouwde beamer en speakers voor terug. Iets dat zij op de CES 2018 hebben onthuld.

Sony 4K Ultra Short Throw Projector

Sony noemt het prijzig stukje techniek zelf de 4K Ultra Short Throw Projector en benadrukt dat het eigenlijk een device is dat geschikt is voor kantoren. Als je een bedrijf bent, dan kun je dit in je lobby neerzetten en dan je showreel er op af spelen. Het voordeel daarvan is dat alles netjes weggewerkt zit en het een mooie opener is. Maar tegelijkertijd hopen we dat een financieel manager met enige vorm van verstand begrijpt dat je voor die prijs ook een hele dikke OLED-tv kunt kopen, waar je minstens zoveel indruk mee maakt.

Sony 4K Ultra Short Throw Projector
Sony 4K Ultra Short Throw Projector

Smaakvol design lost karakteristiek probleem op

Dat gezegd hebbende, kunnen we niet ontkennen dat het een mooi stukje techniek is en dat je vanuit hier hopelijk andere beamer-producenten inspireert om zoiets als een beamer zo te maken dat het gebruiksvriendelijk is en niet lelijk in de weg staat. Waar je een tv eigenlijk altijd gewoon in je woonkamer kunt hebben staan, daar staat een beamer nogal slordig.

Met de 4K Ultra Short Throw Projector heeft Sony dat probleem met vlag en wimpel getackeld. Het is zeker een stukje techniek waarmee je voorbijgangers even laat stoppen en nadenken waar dat beeld op de muur nou precies vandaan komt. Maar nogmaals, voor 30.000 dollar heeft het zichzelf onmogelijk gemaakt om een publiek aan te spreken. Wellicht dat je er straks alleen eentje vindt in het kantoor van Sony zelf. En misschien hun veel te dikke showroom in Tokio. Check hier alle andere bizarre gadgets die tijdens CES 2018 zijn onthuld.

Reageer op artikel:
Sony’s toont de peperdure 4K beamer uit je dromen
Sluiten