Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 4 augustus 2020

Deze donderdag komt Sony met een nieuwe State of Play

In navolging van Nintendo met zijn Nintendo Direct, hebben verschillende uitgevers hun eigen livevideo-concept uitgewerkt. Sony heeft daarbij zijn State of Play, waarvan we aankomende donderdag een nieuwe aflevering krijgen.

Tijdens deze State of Play gaan we van games die reeds zijn aangekondigd meer zien en worden er wellicht ook nog wat games aangekondigd. Als je echter op zoek bent naar PS5-vuurwerk, dan moet ik je teleurstellen.

State of Play aankomende donderdag

Want op het blog van PlayStation laat Sony weten dat we tijdens deze State of Play niet heel erg veel hoeven te verwachten voor de PS5. Geen prijs, geen datum waarop je de spelcomputer kunt pre-orderen of wanneer hij daadwerkelijk verschijnt. Nee, dit gaat een aflevering zijn die draait om wat minder spannende games.

De State of Play duurt zo’n 40 minuten en toont vooral games die gemaakt worden door third party uitgevers. Daarbij zullen er wel wat PS5-games voorbij komen, maar dat zullen dan games zijn die al zijn aangekondigd. Daarnaast zijn het vooral games die gemaakt worden voor de PlayStation 4 en de PlayStation VR die getoond worden. Er zijn nu al geruchten dat we daarbij meer gaan zien van de nieuwe Crash Bandicoot-game. Dat zijn dus waarschijnlijk de aankondigingen die je kunt verwachten.

Niet al te veel spanning

Op die manier lijkt het er dus op dat deze State of Play gewoon een geval is van even laten zien dat je er nog bent. Want met de release van Ghost of Tsushima is eigenlijk de laatste grote PS4-game verschenen. Het is dus de vraag wat we de aankomende maanden nog kunnen verwachten van de games die op de spelcomputer komen.

Reageer op artikel:
Deze donderdag komt Sony met een nieuwe State of Play
Sluiten