Daniel Koster
Daniel Koster Gaming 2 sep 2015

Sony onthult 3 indrukwekkende versies van de Xperia Z5 en meer

De eerste dag van IFA 2015 is alweer bijna ten einde. Morgenochtend vind jij op WANT een overzicht van alles wat zich heeft afgespeeld op deze eerste dag. Maar sommige dingen zijn zo gaaf dat we ze meteen voor je oppakken. Zo ook de presentatie van Sony die net ten einde is. Het belangrijkste dat ze hier presenteerden? De Xperia Z5. En dan niet één Xperia Z5-smartphone, maar drie edities: de Z5, de Z5 Compact en de Z5 Premium.

Het vlaggenschip

Het vlaggenschip van Sony is zonder twijfel de Z5 Premium. Waar de geruchten al gingen dat dit de eerste smartphone zou zijn met een 4K-scherm werd dit dubbel en dwars bevestigd. De Premium kent een 5,5-inch scherm en een indrukwekkende 4K-resolutie van 3840 bij 2160 pixels. Het scherpste scherm in de smartphone-geschiedenis is een feit. Met een 3430 mAh-batterij belooft de Premium ook nog eens genoeg juice te leveren zodat je volgens Sony twee dagen lang de phone kunt gebruiken zonder ‘m te hoeven opladen. Daarnaast is dit de enige smartphone van de drie nieuwe Xperia-phones die voorzien is van een glanzende achterkant. De mobiele telefoon is in drie kleuren verkrijgbaar: zwart, chrome en goud. We moeten toegeven dat we best wel onder de indruk zijn van de Premium.

De Xperia-phones

De drie Xperia-telefoons kennen wat overlap. Zo hebben ze alle drie een nieuwe aan-en uit-knop op de zijkant van de phone zitten. Deze is daarbij voorzien van een vingerafdrukscanner. Dit betekent dat je ‘m dus ook zo kunt ontgrendelen en in de toekomst er ook nog zo mee zal gaan betalen. Daarnaast kennen de drie telefoons een 23-megapixel camera waarmee je foto’s schiet van een hoge kwaliteit en een 5-megapixel front camera. Aangezien ze van de nieuwste Sony-lenzen zijn voorzien kunnen ze in 0,03 seconden scherpstellen en foto’s kieken. Er is geen smartphone die dit sneller kan. Tot slot kennen alle telefoons een Qualcomm Snapdragon 810-chip.

De Z5 en de Z5 Compact

De Z5 en de Z5 Compact kennen flink wat gelijkenissen. Die behandelen we dan ook eerst. Ze zijn beiden voorzien van 32 gigabyte aan opslagruimte welke je kunt uitbreiden tot 200 gigabyte met een SD-kaart. Ook deze telefoons moeten een langere tijd meegaan, al kennen ze een wat kleinere accu dan de Premium kent. Er zijn echter wat verschillen. De Z5 is voorzien van een 5,2-inch scherm en zal in de kleuren goud, groen, wit en zwart worden verkocht. De Compact is wat kleiner met een 4,6-inch scherm. Ook de Compact is in de kleuren goud, groen, wit en zwart verkrijgbaar, maar kent ook nog de kleuren coral en lime.

Verkrijgbaar

De Xperia Z5 Premium zal rond november in de schappen liggen en zal 799 euro gaan kosten. De Xperia Z5 en de Xperia Z5 Compact zullen een maand eerder in oktober al uitkomen. Je kunt ze zelfs nu al reserveren. De Z5 zal 699 euro gaan kosten en de Compact 599 euro. Niet spotgoedkoop dus, maar je krijgt er zeker wat voor terug!

Playstation, Project Morpheus, H.ear, Lifespace UX en meer

Sony ging verder in een razend tempo door andere ontwikkelingen heen. Naar eigen zeggen zit het namelijk in Sony zijn DNA om te blijven innoveren, iets waar wij het deels mee eens zijn. Project Morpheus bijvoorbeeld, het project waarbij Sony een virtual reality-bril aan het ontwikkelen is, is echt gaaf. Echter was hier niet veel meer over te melden. Hetzelfde gold voor de Playstation. Met de nieuwe oordop- en koptelefoon lijn H.ear wenst Sony de prestaties van de smartphones in optimale geluidskwaliteit uit te drukken. Waar de koptelefoons er goed uitzagen zijn we benieuwd naar de prestaties ervan. Ook de Lifespace UX zag er veelbelovend uit, maar op echte producten moeten we nog wachten tot de lente van 2016. Tot slot stelde Sony dat zij met hun camera-technologieën en weergaveprestaties van hun televisies nog steeds de markt aanvoeren. Zo kunnen de nieuwe camera’s van Sony tot veertig maal beelden vertraagd afspelen. En we geven toe, dat zag er dope uit! Kortom, een interessante presentatie die ons vooral doet hunkeren naar de producten van Sony in de toekomst. Met eerst, de nieuwe Xperia Z5-telefoons!

Check ook:

Reageer op artikel:
Sony onthult 3 indrukwekkende versies van de Xperia Z5 en meer
Sluiten