Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 17 mrt 2020

Sony onthult morgen PlayStation 5-specificaties

Van de PlayStation 5-concurrent Xbox Series X weten we inmiddels al het één en ander. Maar van de PlayStation 5 weten we tot nu toe eigenlijk alleen maar wat ideeën, waaronder laadtijden die een stuk korter zijn dan dat we nu gewend zijn.

Maar daar gaat verandering in komen. Morgenmiddag om 17 uur Nederlandse tijd gaat Sony een speciale livestream uitzenden, waarin we meer te weten komen over de technische mogelijkheden van de PlayStation 5.

PlayStation 5-onthulling komt morgen

Of we dan ook gaan zien hoe de PlayStation 5 oogt, dat is nog zeer de vraag. De kans is groot dat Sony eerst focus wil leggen op wat je er mee kan, dan dat het er om gaat hoe de spelcomputer er uit ziet. Dat is namelijk ook het traject dat men nam met de onthulling van de PlayStation 4. Daarbij kregen we eerst de gedachte van de spelcomputer te horen en een tijd daarna pas hoe hij er uit zag.

Tijdens deze PlayStation 5-onthulling, welke onder andere op het PlayStation Blog te volgen zal zijn, is het woord voornamelijk aan Mark Cerny. Deze man was eerder ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling en gedachte achter de PlayStation 4. Die spelcomputer moest het vooral voor ontwikkelaars makkelijk maken om games er op te ontwikkelen. De PS5 zal waarschijnlijk op diezelfde weg doorgaan. We weten wel dat de nieuwe spelcomputer gebruik maakt van een eight-core CPY gebaseerd op AMD’s Ryzen-line en een GPU op basis van AMD’s Radeon Navi-lijn. Verder moet de PS5 een resolutie tot 8K ondersteunen, 4K gaming op 120Hz en via een ultra snelle SSD de laadtijden aanmerkelijk verkorten.

Reageer op artikel:
Sony onthult morgen PlayStation 5-specificaties
Sluiten