Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 10 feb 2020

Sony (ook) niet aanwezig op Mobile World Congress 2020

Sony Electronics is dit jaar niet aanwezig op het Mobile World Congress 2020. Via de website van Sony Global wordt de beslissing bekend gemaakt.

Vanmorgen werd bekend dat Amazon ook niet aanwezig is op de smartphone-beurs vanwege de gevaren die het Coronavirus met zich meebrengt. Sony lijkt het daarmee te zijn en trekt zich dus terug van de beurs.

Sony niet aanwezig op Mobile World Congress 2020

In een verklaring op de website laat Sony Electronics weten dat het de gezondheid van klanten, partners, bezoekers en medewerkers niet in het geding wil brengen. Door aanwezig te zijn op het Mobile World Congress 2020, ten tijden van het Coronavirus, lijkt het bedrijf het gevoel te hebben deze wens niet te kunnen vervullen.

Sony Electronics zou een eigen stand hebben op de beursvloer in Barcelona en had de planning om een presentatie te geven over zijn nieuwe producten. Waar Sony de beursvloer dus helemaal niet opgaat, gaat het bedrijf wel nieuwe producten presenteren. Dat doet Sony overigens niet in Barcelona, maar wel via een livestream op YouTube. Deze zal maandag 24 februari 2020 om half negen plaatsvinden.

iPhone SE 2 Apple coronavirus
Toeristen die zich beschermen tegen het virus (Afbeelding: EPA / Wallace Woon)

Coronavirus raakt ook tech-beurs

Het Mobile World Congress is een van de grootste smartphone-beurzen ter wereld. Jaarlijks vliegen tienduizenden mensen uit de industrie naar Barcelona om het nieuwste op het gebied van smartphones te bekijken. Een heel tof evenement dat, met het Coronavirus dat op dit moment actief is, ook wel voor problemen kan zorgen.

De gezondheid van de bezoekers aan het Mobile World Congress kunnen niet 100% gegarandeerd worden. Daarom laat niet alleen Sony weten niet aanwezig te zijn op de beurs. Inmiddels hebben ook Amazon, LG, Nvidia en Ericsson zich al afgemeld voor de beurs. Chinese bedrijven als Huawei, Oppo en Xiaomi lijken op dit moment gewoon nog aanwezig te zijn zoals gepland was.

ZTE lijkt bezig te zijn met een plan om minder groot aanwezig te zijn op het Mobile World Congress 2020. Samsung is, volgens de mensen van CNet, bezig met een soortgelijk plan.

Reageer op artikel:
Sony (ook) niet aanwezig op Mobile World Congress 2020
Sluiten