Sony slaat opvouwbare smartphone over en gaat nu al next-level

Niet alleen Samsung en Huawei hebben zich aan een opvouwbare tablet gewaagd. Onlangs bleek dat ook OPPO, Xiaomi en zelfs Microsoft plannen hebben voor een dergelijk toestel. Er recent gerucht beweert dat ook Sony aan deze trend meedoet. Al gaan zij echter nog een stapje verder, aangezien hun toestel naast opvouwbaar blijkbaar ook nog eens oprolbaar moet zijn.

Sony: plannen voor opvouwbaar toestel?

Sony is misschien wel het laatste bedrijf waarvan je zou verwachten dat ze met een opvouwbare smartphone zouden komen. Dit omdat ze op het gebied van mobiele telefoons allang niet meer voorop lopen. Tevens specialiseren ze zich momenteel voornamelijk in LCD schermen en die zijn vermoedelijk lastig op te vouwen.

Volgens Twitteraar Max J. is het bedrijf desondanks toch met een opvouwbaar toestel bezig. Het zou daarnaast zelfs oprolbaar zijn:

Het vreemdste is misschien echter nog dat de leaker in kwestie aangeeft dat het toestel al begin 2020 of misschien zelfs al eind dit jaar zal verschijnen. De betreffende persoon staat echter meer bekend vanwege zijn berichten over Samsung, dus vandaar dat we dit bericht met enkele korrels zout nemen.

Opvouwbare tablet in boekvorm

Ondanks dat het bovenstaande gerucht een beetje vergezocht klinkt kijken we eigenlijk nergens meer van op. Dit omdat er onlangs ook al gezegd werd dat Google met een opvouwbaar toestel bezig is dat werkt als een boek.

Het gaat hier blijkbaar om een soort tablet welke acht bladzijden zal hebben, zodat gebruikers er als het ware ”doorheen kunnen bladeren”. Al is het nog maar de vraag of dit toestel ook echt in de verkoop zal gaan.

Meer omtrent Sony kun je lezen in het Sony overzicht.

Reageer op artikel:
Sony slaat opvouwbare smartphone over en gaat nu al next-level
Sluiten