Ilona Braam
Ilona Braam Home 19 mrt 2018

Sony’s nieuwe mobiele beamer past in je handpalm

Sony introduceert voegt in april een nieuwe mobiele beamer aan het assortiment toe: de Sony MP-CD1. De kleine projector past in je handpalm, maar zijn grootte is geen indicatie voor de beeldkwaliteit die het apparaatje levert. Hij is namelijk verrassend krachtig en produceert heldere beelden om je presentaties, games en films naar het grote scherm te brengen.

Kleine beamer voor 2 uur kijkplezier

De kleine beamer weegt maar zo’n 280 gram en is daardoor ideaal om overal met je mee te nemen. Het apparaat is uitgerust met een behoorlijke 5.000mAh batterij, waarmee je twee uur kunt genieten van waar je maar ook naar zou willen kijken. Het is net niet genoeg voor een Star Wars of Lord of The Rings film, maar dat hoeft geen probleem te zijn. Je kunt de beamer namelijk van power voorzien via de USB-C poort. Dus als je je powerbank meeneemt kun je gerust tijdens je picknick verder kijken.

Heldere beelden zonder overhitting

Je kunt met de projector genieten van verrassend heldere beelden. Vaak levert een wat kleinere projector minder heldere beelden om de batterij te sparen. Maar de MP-CD1 maakt gebruik van DLP IntelliBright technologie, welke ervoor zorgt dat de helderheid van het beeld wordt verhoogd zonder afbreuk te doen aan de batterijduur. Je hoeft je verder ook geen zorgen te maken dat het kleine apparaatje overhit raakt. Het innovatieve ontwerp zorgt er namelijk voor dat opwarming van de beamer wordt geminimaliseerd. Waar het ontwerp ook voor zorgt is dat je hem aan een statief vast kunt maken aan de onderkant, zodat de projector stevig blijft staan.

Sony MP-CD1 mobiele beamer

Streamen naar 120 inch scherm

Hoe krijg je beelden van je laptop of zelfs smartphone naar de beamer? Hij is uitgerust met een HDMI/MHL-poort, zodat je hem makkelijk kunt verbinden met bijvoorbeeld je Playstation, Chromecast of Microsoft Wireless Display Adapter. Op deze manier kun je snel en draadloos van alles streamen naar het apparaat en je content in het groot bekijken. Je kunt alles uitvergroten tot een 120 inch beeldscherm vanaf ongeveer 3,5 meter. Dankzij de automatische keystone-correctie zijn je beelden nooit vervormd en de dynamische beeldmodus zorgt ervoor dat je onder alle omstandigheden van heldere beelden kunt genieten. Verder is hij muisstil. zodat je niet wordt gestoord tijdens je Netflix binge sessie.

Vanaf april zal de Sony MP-CD1 beschikbaar zijn in de benelux voor 400 euro en kun je overal je eigen bioscoop creëren. Beamers zien we overigens tegenwoordig in allerlei vormen en maten verschijnen. Haier gaat bijvoorbeeld een stapje verder om zijn projector nog kleiner te maken. Zijn beamer zit namelijk verwerkt in de Asu smartwatch. Zo draag je je beamer zelfs om je pols.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Sony

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Sony’s nieuwe mobiele beamer past in je handpalm
Sluiten