Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Gaming 19 sep 2018

Sony onthult nieuwe console: Playstation Classic

Nintendo boekte de afgelopen jaren flinke successen met zijn Mini-consoles: goedkope en kleine uitvoeringen van nostalgische consoles. Zo hebben we al kennis kunnen maken met de NES Mini en SNES Mini. Nu is Sony aan de beurt, met de Playstation Classic.

Sony introduceert Playstation Classic

Nintendo levert met zijn Mini-consoles een behapbare nostalgische ervaring, zonder dat je met ROMS en emulatoren hoeft te kloten. Het is een kwestie van plug-and-play, waarbij je meteen een rits aan klassiekers standaard tot je beschikking hebt.

De retroconsoles waren niet aan te slepen, waarna de concurrentie ook snel met vergelijkbare gadgets kwam. Nu is Sony dus aan de beurt. De zojuist onthulde Playstation Classic is een kleinere, modernere versie van de originele Playstation.

Sony Playstation Classic

Die kwam ondertussen alweer 23 jaar geleden uit. De Classic is bijna twee keer zo compact, en slikt daardoor ook geen CD-ROMS. Je kunt de functionaliteit dus vergelijken met de Nintendo NES Mini: de console wordt met een aantal games geleverd, en daarmee zul je het ook moeten doen.

Standaard staan er twintig tijdloze klassiekers op de Playstation Classic. Waaronder Jumping Flash, Tekken 3, Ridge Racer Type 4 en Final Fantasy VII. De polygonen hebben de tand des tijds misschien iets minder florissant overleefd dan de pixels van Nintendo’s klassiekers, maar daar krijg je wel rijkere en modernere gameplay voor terug.

Bij de Playstation Classic zit een HDMI-kabel, waarmee je de console in je televisie kunt pluggen. Er zitten bovendien ook meteen twee replica’s van de originele controller bij, zodat je met een vriend of vriendin het uit kunt vechten in digitale arena’s. Wie wordt er nou blij van een ouderwets potje Tekken 3?

Maak je geen zorgen: je hoeft geen losse geheugenkaartjes te kopen. Al je vooruitgang wordt digitaal opgeslagen.

Sony Playstation Classic

Maar goed, wat mag dat dan gaan kosten? De Playstation Classic komt op 3 december in de Verenigde Staten, waar het hebbeding 100 dollar gaat kosten. Binnenkort zal Sony de rest van de games bekend maken, evenals de wereldwijde beschikbaarheid en prijzen.

 

Reageer op artikel:
Sony onthult nieuwe console: Playstation Classic
Sluiten