Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Gaming 9 jun 2020

Sony verzet evenement: op deze datum zien we de PlayStation 5 games

Sony heeft een nieuwe datum voor zijn PlayStation 5 evenement aangekondigd. Het event stond eigenlijk voor vorige week gepland, maar ging wegens de protesten in de Verenigde Staten niet door.

Het PlayStation 5 evenement staat nu gepland voor 11 juni 2020, dat is aanstaande donderdag dus al. Sony is van plan om tijdens het evenement een aantal games te laten zien die op de nieuwe console verschijnen.

Sony toont games tijdens PlayStation 5 evenement

In een blog post van Sony Interactive maakt CEO Jim Ryan de nieuwe datum bekend. Daarbij meldt hij ook dat het evenement “iets meer dan een uur” zal duren. De presentatie is van te voren al opgenomen en zal op donderdag 11 juni om 22:00 uur Nederlandse tijd te volgen zijn. De presentatie is van te voren opgenomen, om ervoor te zorgen dat alles zo goed mogelijk en volgens COVID-19 regels verloopt.

Volgens Sid Shuman, Senior Director voor Sony Interactive’s Content Communications, kunnen fans zeker iets tofs verwachten. “De games die je aanstaande donderdag gaat zien, zullen er nog beter uitzien wanneer je deze speelt op de PlayStation 5 met een 4K televisie”, zo laat hij weten in een blog. Daarbij wordt ook aangeraden om tijdens de presentatie een koptelefoon te dragen, voor de best mogelijke audio-ervaring.

“Er zitten een aantal toffe audio-elementen in de show. Deze zijn moeilijker te waarderen wanneer ze door de speakers van je laptop of telefoon naar buiten komen”

Hiermee lijkt Shuman te verwijzen naar de 3D audiomogelijkheden die de PlayStation 5 gaat bieden.

Zien we de console zelf ook?

We weten dus dat we flink wat games kunnen verwachten aanstaande donderdag. De PlayStation 5 zelf hebben we overigens ook nog niet gezien. We hebben wel het logo gezien, weten van de specificaties en ook de DualSense controller is geen geheim meer. Daarnaast heeft Epic Games ook een Unreal Engine 5 demo naar buiten gebracht. Zoals je op onderstaande beelden kan zien was die demo meer dan indrukwekkend te noemen.

Het enige dat nog ontbreekt is de console zelf. Hoe gaat de PlayStation 5 eruit zien en krijgen we donderdag antwoord op die vraag? Om heel eerlijk te zijn, denken we van niet. Sony gaat zich richten op de games van de PlayStation 5 en trekt daar een uurtje voor uit. We verwachten dat de onthulling van de PlayStation 5 net zoveel tijd nodig zal hebben. Daarnaast zegt CEO Jim Ryan in de blogpost dat er na donderdag nog heel veel anders te melden is. Dus we achten de kans niet heel erg groot.

Maar hoe je het ook went of keert: aanstaande donderdag om 22:00 uur krijgen we wat moois te zien!

Reageer op artikel:
Sony verzet evenement: op deze datum zien we de PlayStation 5 games
Sluiten