Jeroen Kraak
Jeroen Kraak | LinkedIn Gaming 15 okt 2020

Sony presenteert de interface van de PlayStation 5

Nog een maandje wachten en dan kunnen we eindelijk genieten van de PlayStation 5. Sony laat nu zien hoe de interface eruitziet.

19 november is het zover: dan kunnen we in Nederland voor het eerst aan de slag met de PlayStation 5. We weten natuurlijk al hoe de console er van buiten eruitziet en wat er allemaal aan de binnenkant zit. Ook hebben we al beelden van verschillende games gezien. Toch ontbrak nog één ding: het beeld van de interface. Gelukkig laat Sony nu zien wat we kunnen verwachten.

Het Control Center

In een nieuwe video en blogpost laat Sony de vernieuwde interface van de PlayStation 5 zien. Zo is er nu een nieuw Control Center  tijdens het spelen van games. Als je drukt op de PS-knop zie je meteen wie van je vrienden online zien, de status van downloads en zie je het batterijpercentage van de controller. Het laat zelfs zien op hoeveel procent je van een level zit en hoe lang je nog ongeveer moet. Dit zijn de zogenaamde cards die je in het menu kunt vinden. Ideaal dus om te weten of je snel nog door kunt spelen. Hiervoor hoef je de game niet te verlaten.

Het Conrol Center kan zelf ingericht worden door de verschillende gamemakers van de PlayStation 5. Hierdoor kunnen ze dus zelf bepalen wat je over games ziet. Zo kunnen ze dus progressie laten zien, maar bijvoorbeeld ook hints of missies. Om van de cards gebruik te maken moet je echter wel in het bezit zijn van PlayStation Plus.

Een nieuwe interface op de PlayStation 5

Sony heeft de interface van de PlayStation 5 opnieuw ontworpen voor 4K-tv’s om zo de specs optimaal te kunnen benutten. Wel zegt het bedrijf tijdens de video dat er nog verschillende dingen kunnen veranderen.

Notificaties kun je voortaan zien aan de rechterbovenkant van het scherm, dat was voorheen nog links. Dat kan bijvoorbeeld een uitnodiging voor een voicechat zijn of natuurlijk het winnen van een trophy.

Delen van video

Ook het delen van beelden heeft een flinke boost gekregen. De PlayStation 5 neemt autmoatisch de laatste 60 minuten van de game op. Zo hoef je bang zijn dat je niet iets mist. Dat is overigens in 1080p. Wik je in 4K iets opnemen, dan kan dat via de Create knop op je controller. Ook is het mogelijk om met die knop iets meteen op social media te delen.

Over Apps op de PlayStation 5 heeft Sony nog niets bekendgemaakt. Mogelijk volgt dat binnenkort.

Reageer op artikel:
Sony presenteert de interface van de PlayStation 5
Sluiten