Sony wil meer PS4-games naar de pc gaan brengen

Wanneer je aan games van Sony denkt, dan gaan je gedachten nu uit naar de PS4. En natuurlijk eind dit jaar naar de PlayStation 5. Maar dat neemt niet weg dat het bedrijf ook aan het kijken is naar andere markten, zoals die van de pc.

Dit jaar zagen we hoe de PS4-game Horizon: Zero Dawn naar de pc kwam en dat was een behoorlijk succes. Met dat in het achterhoofd is het niet gek dat het bedrijf aangeeft plannen te hebben om meer games naar de pc te gaan brengen.

Meer PS4-games naar de pc

In het verslag van de jaarcijfers van Sony kwam dat naar voren. Sony heeft het doel om groei te realiseren in de doelgroep van actieve gebruikers. Zeg maar de fanatieke gamers. En daardoor is het dus voor het bedrijf logisch om PS4-games uit te brengen op de pc en daar een nieuwe doelgroep aan te boren. En dat levert natuurlijk weer geld op, zo slim is het bedrijf ook wel weer. Op dit moment zijn er diverse games die heel goed overgezet kunnen worden naar de pc.

PS4
Marvel’s Spider-Man (Afbeelding: Insomniac Games)

In eerste instantie gaat het daarbij om PS4-games die daarvoor in aanmerking komen. Voor de PS5-games lijkt het nog iets te vroeg om de de overstap naar de pc te maken, omdat Sony natuurlijk het liefste ziet dat je een PlayStation 5 gaat kopen om die games er op te spelen. Maar als je naar het portfolio kijkt van games die heel goed de overstap kunnen maken, dan zitten daar interessante titels bij. Denk daarbij maar aan een game als God of War, Spider-Man of games uit de Uncharted-reeks. Games die al wat jaartjes oud zijn, maar waarschijnlijk nog heel erg goed gaan werken wanneer je ze overbrengt naar de pc.

Plannen nog niet duidelijk

Dat gezegd hebbende, zijn de plannen nog niet heel erg duidelijk. Het is vooral de intentie om PS4-games over te brengen. Maar welke dat daadwerkelijk gaan zijn en op welke termijn, dat is nog niet duidelijk. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Sony wil meer PS4-games naar de pc gaan brengen
Sluiten