Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gadgets 26 jul 2019

Sony RX100 VII: de ultieme camera voor je vlogs?

Het maken van een vlog is iets dat vandaag de dag iedereen kan doen. En er zijn ook veel mensen die op die manier hun brood verdienen. Het meest simpele device om je dagelijkse beslommeringen van je #influencerslife op te nemen is natuurlijk je smartphone. Maar wanneer je je vlog-game naar een hoger niveau wilt tillen, dan kom je al snel bij een camera terecht. De Sony RX100 is daarbij al jaren een populaire keuze, met zijn handige uitklapbare scherm, waardoor je gelijk ziet wat je precies opneemt. En die camera heeft nu een sterke upgrade gekregen, waardoor het misschien wel de ultieme vlog camera is geworden.

De Sony RX100 VII als de ultieme camera voor je vlogs

De Sony RX100 VII is de opvolger van de VI, die eind vorig jaar al werd uitgebracht. Daarmee is het dus een upgrade die behoorlijk snel is gekomen en hoop ik niet dat je net de VI hebt aangeschaft. Want de Sony RX100 VII camera komt eindelijk met een externe mic port. Op die manier heb je dus de mogelijkheid om een microfoon in de 3.5 mm port te plaatsen en op die manier ook goede audio op te nemen. Iets dat toch wat beperkter was wanneer je gebruik maakt van de normale microfoon. Zeker op plekken waar het nogal rumoerig is, is het lastig om te vloggen. Maar door de externe microfoon moet dat probleem tot het verleden behoren.

Naast de audio upgrade kent de Sony RX100 VII ook een real-time tracking real-time autofocus systeem, zodat je altijd pico-bello in het shot staat en je kijkers perfect kunnen genieten van je knappe kop #noyourebreathtaking. En Sony weet dat het een camera is die vooral door vloggers wordt gebruikt. Zodoende komt er ook een zogenaamde ‘Shooting Grip Kit’, waarmee je de camera makkelijk kunt vasthouden terwijl je filmt.De nieuwe camera komt in augustus uit en kost op de Amerikaanse markt 1200 dollar. Wil je meer lezen over camera’s? Kijk dan hier.

Reageer op artikel:
Sony RX100 VII: de ultieme camera voor je vlogs?
Sluiten