Sony stopt met zijn Playstation Vue tv-service

In de wereld van on-demand televisie en video-content zijn er momenteel een hoop grote spelers die willen scoren. Ook Sony hoopte met Playstation Vue-service daarvan te profiteren, maar dat was geen succes.

Door de hoge concurrentie is door Sony nu besloten om de stekker er uit te trekken. Eind januari stopt de service en moet je dus op zoek gaan naar een alternatief.

Sony stopt met PlayStation Vue

PlayStation Vue was voornamelijk een service die in de Verenigde Staten beschikbaar was, maar in uitgeklede versie ook in Europa kon worden gebruikt. Het was met name een televisie streaming service, waarbij je via je PlayStation 4 en apparaten die gebruik konden maken van de app naar televisie kon kijken. Op die manier hoopte Sony dat ze een mooi alternatief hadden voor de televisie die via de kabel werd aangeboden. Daarnaast had men ook nog een aantal shows die het zelf had geproduceerd om die als extra service aan te bieden. Dat waren echter shows die niet heel erg goed waren en daardoor was het niet zo interessant.

In 2015 werd de service gelanceerd, maar het is nooit een echt succes geworden. Daarom is het ook niet heel erg gek dat de stekker er nu wordt uitgetrokken. Men geeft aan dat met name de huidige concurrentie en de groei die daarin wordt verwacht de belangrijkste reden is om er mee te stoppen. Tegelijkertijd wilde men benadrukken dat het entertainment segment van het bedrijf dat werkte aan PlayStation Vue zich nu gaat concentreren op de gaming-pijler van Sony.

De service is dus tot en met eind januari beschikbaar en daarna moeten mensen uit de Verenigde Staten op zoek naar een alternatief. Hoeveel mensen gebruik maken van PlayStation Vue is echter niet bekend. Gevoelsmatig zou het niet heel erg veel zijn. Wil je meer lezen over on-demand content? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Sony stopt met zijn Playstation Vue tv-service
Sluiten