‘Sony-studios richten zich al op de PlayStation 5’

De populairste spelcomputer van de afgelopen jaren is zonder twijfel de PlayStation 4. De spelcomputer werd in november 2013 uitgebracht en viert dit jaar dus zijn zesde verjaardag. In die tijd zijn er vele toffe games op de spelcomputer verschenen en heb je met de PlayStation 4 Pro de mogelijkheid om games in 4K met HDR te spelen. Ook dit jaar staan er nog een paar mooie games in de planning, maar daarna lijkt het tijd voor de PlayStation 5. Verschillende studios van Sony zouden al werken aan games voor die nieuwe spelcomputer.

Er worden games gemaakt voor de PlayStation 5

Er zijn verschillende elementen die hier op duiden. De belangrijkste is zonder twijfel dat Sony er voor kiest om de E3 van dit jaar over te slaan. Meestal wordt deze gamebeurs aangegrepen om nieuwe dingen aan te kondigen. Het zou echter te vroeg zijn om nu al de PlayStation 5 aan te kondigen. De spelcomputer wordt niet eerder dan 2020 verwacht en hem eerder aankondigen zou invloed hebben op de verkoopcijfers van de PS4. Er zijn zeker nog een stuk vijf grote PlayStation 4-games die in ontwikkeling zijn, dus voorlopig komt er nog genoeg uit.

PlayStation 5 conceptdesign
PlayStation 5 conceptdesign

Daarnaast stelt industrie analist Daniel Ahmad op het forum van ResetEra dat de verschillende studios al de beschikking hebben over development kits voor de PlayStation 5 en dat het zou kunnen dat bepaalde games zowel op de PlayStation 4 als de PlayStation 5 verschijnen. Dat is overigens niet heel erg ongebruikelijk voor games die aan het einde van een console lifecycle verschijnen.

Momenteel kijken we uit naar games als The Last of Us II, Death Stranding, Dreams, Ghosts of Tsushima en Days Gone. Er zijn echter ook een hoop studios die hun laatste game een paar jaar geleden hebben uitgebracht en wellicht werken aan een PlayStation 5-project. Denk daarbij maar aan het Nederlandse Guerilla, dat met Horizon Zero Dawn zo’n twee jaar geleden zijn laatste game heeft uitgebracht. Grote kans dat die nu al met de PS5 bezig is.

Meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
‘Sony-studios richten zich al op de PlayStation 5’
Sluiten